Ο lead writer των Mass Effect αποκαλύπτει τους λόγους που άφησε την BioWare

«Είχε γίνει αρκετά εταιρική»
13 Φεβρουαρίου 2020 16:02
Ο lead writer των Mass Effect αποκαλύπτει τους λόγους που άφησε την BioWare

Οι συνεχείς «διαρροές» ανθρώπων-κλειδιά που ουσιαστικά στήλωσαν και έκαναν την BioWare αυτό που ήταν κάποτε, δεν είναι κάτι νέο. Ο James Ohlen και ο Chad Robertson, δυο εκ των βασικών σχεδιαστών σε αμέτρητα παιχνίδια του στούντιο από την εποχή του Baldur’s Gate, άφησαν μετά από δεκαετίες την BioWare για να τους απορροφήσει με αστραπιαίους ρυθμός το νεοσύστατο στούντιο Archetype Entertainment, το οποίο αποτελεί αυτόνομο τμήμα του publisher Wizards of the Coast, ο οποίος εκδίδει τα παιχνίδια Magic: The Gathering.

Τους φίλους και συναδέλφους του τώρα όπως φαίνεται ακολουθεί και ο lead writer των Mass Effect Drew Karpyshyn, στην Archetype Entertainment, ο οποίος μέσω ενός post στο blog της νέας του στέγης, εξηγεί και τους λόγους που άφησε μετά από τόσο χρόνια την BioWare.

Όταν ξεκίνησα να δουλεύω στην BioWare, τα πάντα έδειχναν φρέσκα και συναρπαστικά. Ήταν μια ονειρεμένη δουλειά. Έβλεπες ταλαντούχους ανθρώπους να δουλεύουν μαζί σαν ομάδα, δημιουργώντας επικά παιχνίδια όπως τα Baldur's Gate, KOTOR, Mass Effect και Dragon Age. Όσο όμως η BioWare γινόταν ολοένα και πιο επιτυχημένη, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Έγινε πιο εταιρική, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να κάνουμε αυτό που πραγματικά αγαπάμε, αλλά να αναγκαζόμαστε να φτιάξουμε παιχνίδια που ακολουθούν αυστηρά marketing έρευνες. Η δημιουργικότητα, το ένστικτο και το πάθος μας μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Η ονειρεμένη μου δουλειά, έγινε απλά δουλειά, με αποτέλεσμα να χάσω ο ίδιος τον ενθουσιασμό που είχα να δημιουργώ.

Στη συνέχεια μιλώντας για την Archetype Entertainment δήλωσε:

Στην Archetype το πάθος αυτό αναζωπυρώθηκε, γιατί μου θυμίζει έντονα τα πρώτα βήματα της BioWare. Ήδη αισθάνομαι αυτή τη μαγεία στον αέρα. Παρόλο που δε μπορώ να αποκαλύψω λεπτομέρειες σχετικά με αυτό που δουλεύουμε με τους συναδέλφους μου, πιστεύω πως θα δημιουργήσουμε ξανά ενθουσιασμό εκεί έξω. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο γιατί με την BioWare αφήσαμε πίσω μας μια κληρονομιά στον χώρο που θα ζει για πάντα, όμως πιστεύω ότι έχουμε το ταλέντο και την ευκαιρία να φτιάξουμε ξανά κάτι επικό.

Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το μυστήριο τίτλο που ετοιμάζουν στην Archetype είναι πως πρόκειται για ένα multiplatform RPG με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, για το οποίο θα μάθουμε εν καιρώ.