Η Valve φτιάχνει σύστημα που θα κάνει αυτόματα mute τους ενοχλητικούς παίκτες

Άσχημα τα νέα για τους τοξικούς gamers
09 Φεβρουαρίου 2020 14:37
Η Valve φτιάχνει σύστημα που θα κάνει αυτόματα mute τους ενοχλητικούς παίκτες

Μεταξύ άλλων παραγόντων, σίγουρα για να νικήσει μια ομάδα σε κάποιο ανταγωνιστικό παιχνίδι θα πρέπει να επικοινωνεί καλά. Όχι, απλώς καλά δηλαδή, αφού η επικοινωνία σε ένα competitive περιβάλλον είναι ίσως το “A” και το “Ω” για να βγει κάποιος κερδισμένος, μιας και οι παίκτες θα πρέπει in-game να δημιουργήσουν στρατηγικές και έτσι να κάνουν "outplay" την αντίπαλη ομάδα, να προειδοποιήσουν για εχθρούς και πολλά ακόμη. Για αυτό και το Counter-Strike: Global Offensive, όπως και τα περισσότερα παιχνίδια της κατηγορίας του, επιτρέπει το in-game team chat με μικρόφωνο.

Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν την χρήση του, όμως υπάρχουν και οι πιο τοξικοί και επιθετικοί παίκτες που εκμεταλλεύονται αυτό το χαρακτηριστικό για να επιτεθούν λεκτικά σε κάποιο μέλος της ομάδας τους. Η Valve θέλει να βάλει τέλος σε αυτό. Συγκεκριμένα, η εταιρία εργάζεται σε ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο ουσιαστικά θα βλέπει τους παίκτες με τα περισσότερα “abuse reports” και θα τους κάνει αυτομάτως mute, χωρίς να μπορεί κανένας να το αποτρέψει. Για να καταφέρουν να γλυτώσουν και να μπορέσουν να μιλήσουν και πάλι με τους συμπαίκτες τους, θα πρέπει να κερδίσουν αρκετό XP και φυσικά στο μέλλον να μιλούν πιο ευγενικά.

Η αλήθεια είναι πως αυτό το πρόβλημα δεν συμβαίνει μόνο στο CS: GO, αλλά σε οποιοδήποτε competitive παιχνίδι επιτρέπει in-game chat με μικρόφωνο. Εσάς πως σας φαίνεται η απόφαση της Valve; Θεωρείτε πως είναι αυστηρή; Πείτε μας στα σχόλια.