Το GTA V έφτασε νέο ασύλληπτο ορόσημο – Πούλησε 20 εκατομμύρια μέσα στο 2019

Συνεχίζει την εξωπραγματική εμπορική του πορεία
08 Φεβρουαρίου 2020 13:56
Το GTA V έφτασε νέο ασύλληπτο ορόσημο – Πούλησε 20 εκατομμύρια μέσα στο 2019

Όπως σας έχουμε ενημερώσει στο παρελθόν, το Grand Theft Auto V όχι μόνο είναι το εμπορικότερο παιχνίδι της δεκαετίας, αλλά και το πιο κερδοφόρο προϊόν ψυχαγωγίας όλων των εποχών. Η ασύλληπτη εμπορική πορεία του τίτλου δε φαίνεται να φρενάρει με τίποτα ωστόσο, όσο χρόνια και αν περάσουν.

Αναλυτικότερα, η Take-Two ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο και έτσι προκύπτουν μερικά εντυπωσιακά στατιστικά. Συγκεκριμένα, το Grand Theft Auto V πούλησε 20 εκατομμύρια αντίτυπα κατά τη διάρκεια του 2019 και πλέον οι συνολικές του πωλήσεις παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 120 εκατομμύρια. Τα νούμερα πραγματικά ζαλίζουν και αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για παιχνίδι της προηγούμενης γενιάς, το επίτευγμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Συγχρόνως, χάρη στις πολλαπλές ενημερώσεις περιεχομένου, όπως το The Diamond Casino & Resort, τα έσοδα από τα microtransactions αυξήθηκαν κατά 54%.

Όσον αφορά τώρα το Red Dead Redemption 2, οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 29 εκατομμύρια. Συνεχίζοντας, το NBA 2K20 έχει ξεπεράσεις τις 8 εκατομμύρια πωλήσεις και σημειώνει καλύτερη πορεία από το 2K19, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της Take-Two. Εξαιρετικά τα πηγαίνει και το Borderlands 3 που ξεπέρασε και αυτό τις 8 εκατομμύρια πωλήσεις, με την εταιρία να εκτιμά πως θα σπάσει το ρεκόρ πωλήσεων του franchise κάποια στιγμή στο μέλλον. Τέλος, το παιχνίδι που απογοήτευσε εμπορικά ήταν το WWE 2K20.

Για την ιστορία, το GTA V είναι το τρίτο πιο επιτυχημένο παιχνίδι όλων των εποχών όσον αφορά τον αριθμό των συνολικών πωλήσεων. Η πρώτη θέση ανήκει στο Minecraft και η δεύτερη στο Tetris, με 180 εκατομμύρια και 170 εκατομμύρια αντίστοιχα.