Καθυστερεί η Switch έκδοση του Outer Worlds λόγω του κορωνοϊού

Ενώ μάθαμε πως οι πωλήσεις του παιχνιδιού έφτασαν νέο ορόσημο
08 Φεβρουαρίου 2020 12:17
Καθυστερεί η Switch έκδοση του Outer Worlds λόγω του κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός έχει πλήξει σοβαρά την αγορά της Κίνας, όπως φυσικά και τους κατοίκους της, με αποτέλεσμα το εργατικό δυναμικό να έχει μειωθεί δραματικά, ενώ πολλές εταιρίες έχουν βάλει φρένο στην παραγωγή, μέχρι να περάσει αυτό το θρίλερ. Το ξέσπασμα αυτού του ιού φαίνεται πως επηρεάζει και τη Nintendo Switch έκδοση του The Outer Worlds. Η εκδότρια εταιρία Private Division ανακοίνωσε πως η κυκλοφορία του παιχνιδιού στο Switch θα καθυστερήσει, προσθέτοντας πως ο ιός “έχει επηρεάσει την Virtuos Team που εργάζεται στο port”. Ωστόσο, η retail έκδοση θα περιλαμβάνει πλέον κανονικό cartridge.

Όμως δεν είναι όλα τα νέα δυσάρεστα. Από ότι φαίνεται ο τίτλος έχει γνωρίσει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Στη νέα αναφορά εσόδων της, η Take-Two ανακοίνωσε πως ο τίτλος ξεπέρασε τις δύο εκατομμύρια πωλήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως το Outer Worlds διατέθηκε δωρεάν για τους Xbox Game Pass συνδρομητές, αλλά σύμφωνα με την εταιρία ο παραπάνω αριθμός αφορά τις πλήρεις πωλήσεις που πραγματοποίησε το παιχνίδι και δεν περιλαμβάνει τα downloads από τους συνδρομητές της υπηρεσίες.

Τέλος, ο CEO της Take-Two, Strauss Zelnick, ερωτήθηκε για το πόσο η εταιρία θα υποστηρίζει συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Xbox Game Pass. Εκεί, ο Zelnick απάντησε πως έχουν ως κανόνα “να κυκλοφορούν παιχνίδια εκεί που βρίσκεται ο καταναλωτής” και στην συνέχεια πρόσθεσε πως αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παλαιότερα παιχνίδια έτσι ώστε να λάβουν “μία δεύτερη ευκαιρία”.