Επίσημο: Αποχωρεί ο συνιδρυτής της Rockstar Games και συν-δημιουργός σχεδόν όλων των GTA

Αφήνει πίσω του την ομάδα ο Dan Houser
05 Φεβρουαρίου 2020 02:27
Επίσημο: Αποχωρεί ο συνιδρυτής της Rockstar Games και συν-δημιουργός σχεδόν όλων των GTA

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε η ανακοίνωση της Rockstar Games πως ο Dan Houser θα αποχωρήσει από το στούντιο. Πρόκειται για τον συνιδρυτή της θρυλικής gaming εταιρίας, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρία μετά από δύο δεκαετίες.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μέσα από ένα επίσημο έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της μητρικής εταιρίας Take-Two. Σε αυτό αναφέρεται πως η τελευταία του μέρα στη Rockstar θα είναι στις 11 Μαρτίου του 2020. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως ο Houser είχε λάβει μια εκτεταμένη άδεια από τη δουλειά από την άνοιξη του 2019. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σχετικά με τους λόγους που ο Houser πήρε άδεια ενός χρόνου, ούτε σχετικά με το τι τον οδήγησε στην απόφαση για την οριστική του αποχώρηση.

Η Take-Two Interactive επισήμανε πως ο αδερφός του και επίσης συνιδρυτής της Rockstar, Sam Houser, θα διατηρήσει το ρόλο του.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια ο Houser έχει επηρεάσει τη βιομηχανία όσοι λίγοι, όντας βασικός συντελεστής στην ανάπτυξη των Bully, Red Dead Redemption, Max Payne 3 και σχεδόν όλων των Grand Theft Auto παιχνιδιών. Ευθύνεται, δηλαδή, μεταξύ άλλων για το εμπορικότερο προϊόν ψυχαγωγίας όλων των εποχών, το GTA V.

Για την ιστορία, σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις το 2018 είχε αναφέρει πως κατά την ανάπτυξη του Red Dead Redemption 2, αυτός και η ομάδα των writers δούλευαν επί 100 ώρες την εβδομάδα. Ενδεχομένως αυτό να έπαιξε ρόλο στην αποχώρησή του.