Η τιμή του PlayStation 5 δεν έχει αποφασιστεί ακόμη – Νέες επίσημες δηλώσεις της Sony

Θα παίξει ρόλο και η τιμή του Xbox Series X
04 Φεβρουαρίου 2020 22:44
Η τιμή του PlayStation 5 δεν έχει αποφασιστεί ακόμη – Νέες επίσημες δηλώσεις της Sony

Η Sony αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο και στο πλαίσιο αυτό μάθαμε νέες πληροφορίες για το άκρως αναμενόμενο PlayStation 5. Αναλυτικότερα, ο υπεύθυνος των οικονομικών, Hiroki Totoki, ρωτήθηκε σχετικά με το πως σκοπεύει η εταιρία να πετύχει το στόχο που έχει αναφέρει για μια ομαλή μετάβαση στη νέα γενιά.

Η ερώτηση είχε να κάνει με τους παράγοντες που η Sony μπορεί να ελέγξει, όπως το marketing και το κόστος παραγωγής, αλλά και με τα “αόρατα στοιχεία”, δηλαδή τα πράγματα που δεν είναι στο χέρι της να ελέγξει. Ο Totoki, λοιπόν, δήλωσε:

Πρώτον, πρέπει να ελέγξουμε απόλυτα το κόστος εργασίας. Το κόστος του προσωπικού πρέπει να ελέγχεται. Το ίδιο και η αρχική παραγωγή, πόσα τεμάχια μπορούμε να προετοιμάσουμε αρχικά, θα πρέπει να βελτιώσουμε την παραγωγή και τις πωλήσεις και θα πρέπει να προετοιμάσουμε τον σωστό αριθμό αποθεμάτων για όταν βγούμε στην αγορά.

Αυτό που δεν είναι πολύ σαφές ή ορατό είναι επειδή έχουμε ανταγωνισμό σε αυτό το χώρο, οπότε είναι πολύ δύσκολο να συζητήσουμε τίποτα σχετικά με την τιμή σε αυτό το χρονικό σημείο. Επίσης, ανάλογα με το επίπεδο των τιμών ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε και το marketing, καθώς και πόσα έξοδα είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε.

Είναι, λοιπόν, ζήτημα ισορροπίας και επειδή ακριβώς είναι ζήτημα ισορροπίας, είναι πολύ δύσκολο να πούμε κάτι συγκεκριμένο σε αυτό το χρονικό σημείο. Όταν μιλάμε για ομαλή μετάβαση, εννοούμε ότι σίγουρα θα επιλέξουμε τη βέλτιστη προσέγγιση και ότι θα προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη ισορροπία, έτσι ώστε να είμαστε κερδοφόροι κατά τη διάρκεια ζωής αυτού του προϊόντος.

Πριν λίγες ώρες η Sony δήλωσε χαρακτηριστικά στην επίσημη σελίδα του PlayStation 5: ‘Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να σας αποκαλύψουμε πλήρως την επόμενη γενιά του PlayStation’. Οι νέες δηλώσεις της για την τιμή, όπου επισημαίνει ότι θα παίξει ρόλο και η τιμολογιακή πολιτική των ανταγωνιστών της, σίγουρα μας δείχνει ότι εξετάζει προσεκτικά την αγορά και ετοιμάζει μια οργανωμένη προσέγγιση.

Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με το PS5.