Νέο εντυπωσιακό ρεκόρ συνδεδεμένων χρηστών για το Steam

Συνεχίζει να μεγαλώνει η πλατφόρμα της Valve
03 Φεβρουαρίου 2020 10:17
Νέο εντυπωσιακό ρεκόρ συνδεδεμένων χρηστών για το Steam

Έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από την τελευταία φορά που το Steam έσπασε το ρεκόρ του όσον αφορά τους ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες. Όπως φαίνεται, η πλατφόρμα της Valve σημειώνει ξανά ανοδική πορεία και πριν μερικές ώρες έσπασε ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, 18,801,944 χρήστες συνδέθηκαν ταυτόχρονα στο Steam. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 18,537,490 χρήστες τον Ιανουάριο του 2018. Το αστρονομικό αυτό νούμερο δεν μπορεί όμως να αντιστοιχιστεί ακριβώς σε παίκτες. Για την ακρίβεια, από όλους αυτούς τους χρήστες περίπου 6 εκατομμύρια έπαιζαν κάποιο παιχνίδι, σε σχέση με τα περίπου 7 εκατομμύρια που έπαιζαν κατά το προηγούμενο ρεκόρ.

Το εύλογο ερώτημα είναι, λοιπόν, τι έπαιζαν όλοι αυτοί οι χρήστες. Η λίστα με τους πρώτους δέκα τίτλους δεν έχει σχεδόν καμία έκπληξη, αφού τα περισσότερα παιχνίδια κυριαρχούν στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια. Μεταξύ άλλων οι παίκτες μοιράστηκαν στις ‘σταθερές αξίες’ της Valve, δηλαδή τα Counster-Strike: Global Offensive, DOTA 2 και Team Fortress 2. Από τη λίστα δεν έλειπαν πασίγνωστα games as a service όπως τα PUBG, Grand Theft Auto V, Rainbow Six Siege και Destiny 2.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια εικόνα με περισσότερα ενδιαφέροντα στατιστικά από το νέο ρεκόρ του Steam.

Τελικά φαίνεται πως το Steam συνεχίζει ακλόνητο και σπάει ακόμα ρεκόρ, παρά τον πιο σκληρό ανταγωνισμό στην PC αγορά σε σχέση με το παρελθόν, χάρη στην έλευση του Epic Games Store.

Tags: