Ο art director του Battlefield 5 στο στούντιο του Metroid Prime 4

Νέα προσθήκη στην Retro Studios
03 Φεβρουαρίου 2020 09:20
Ο art director του Battlefield 5 στο στούντιο του Metroid Prime 4

Η Retro Studios συνεχίζει να ενισχύεται με νέες προσλήψεις και αυτή τη φορά έγινε γνωστό πως ο πρώην art director της DICE, Jhony Ljungstedt, εντάχθηκε στο δυναμικό της.

Ο Ljungstedt έχει ένα 'γεμάτο' βιογραφικό, έχοντας δουλέψει σε πολλές μεγάλες παραγωγές, όπως το Medal of Honor 2010, το Mirror's Edge: Catalyst και το Battlefield 5. Για την ώρα δε γνωρίζουμε σε ποιο project θα εργαστεί, αλλά εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα ξεδιπλώσει τα ταλέντα του βοηθώντας την ομάδα του Metroid Prime 4.

Για την ιστορία, τον τελευταίο καιρό η Retro Studios έχει ένα σερί αξιοσημείωτων προσλήψεων. Πριν τον  Ljungstedt, στην ομάδα εντάχθηκε και ο πρώην lead character artist του Halo, Kyle Helfey, ενώ στο στούντιο επέστρεψε και ο lead designer του Donkey Kong Country: Tropical Freeze, Stephen Dupree, μετά από μια απουσία δύο χρόνων.

Η ομάδα σίγουρα έχει δύσκολο έργο, αφού οι προσδοκίες της κοινότητας για το Metroid Prime 4 είναι μεγάλες. Για την ώρα το μόνο που έχουμε δει από το παιχνίδι είναι το λογότυπό του, μέσα από ένα σύντομο trailer που δημοσιεύθηκε στην E3 2017.

Τον Ιανουάριο του 2019 είχε ανακοινωθεί πως η ανάπτυξή του ξεκίνησε ξανά από την αρχή, αυτή τη φορά στα έμπειρα χέρια της Retro Studios. Αυτό σίγουρα σημαίνει πως η κυκλοφορία του παιχνιδιού απέχει πολύ ακόμα. Τέλος, ο παραγωγός της αρχικής τριλογίας, Kensuke Tanabe, εξακολουθεί να επιβλέπει το project.