Σαρωτική πορεία για το Switch – Ξεπέρασε ήδη τις πωλήσεις του Xbox One

Εποχές Wii βιώνει ξανά η Nintendo
31 Ιανουαρίου 2020 12:34
Σαρωτική πορεία για το Switch – Ξεπέρασε ήδη τις πωλήσεις του Xbox One

Η Nintendo αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Στο πλαίσιο αυτό αποκαλύφθηκαν μερικά νέα στατιστικά για την πορεία του Nintendo Switch στην αγορά, καθώς και των διάφορων παιχνιδιών του.

Η υβριδική κονσόλα σαρώνει και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019 έχει συνολικές πωλήσεις που αγγίζουν τα 52.48 εκατομμύρια. Μέσα στο νούμερο αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι 5.19 εκατομμύρια πωλήσεις του Switch Lite.

Το αξιοσημείωτο είναι πως σύμφωνα με τον αναλυτή Daniel Ahmad, πλέον το Switch έχει ξεπεράσει τις πωλήσεις του Xbox One. Αυτό σημαίνει πως η οικογένεια των Switch κονσολών χρειάστηκε 34 μήνες για να πουλήσει όσες κονσόλες πούλησε η Microsoft σε 74 μήνες. Το Xbox One εκτιμάται πως βρίσκεται περίπου στις 50 εκατομμύρια πωλήσεις.

Συγκριτικά με τις υπόλοιπες κονσόλες της Nintendo, το Switch έχει πολύ καλύτερη πορεία από το 3DS και είναι μόλις λίγο πίσω από το Wii, αν αντιστοιχήσουμε προφανώς τις κυκλοφορίες των κονσολών.

Μάλιστα, χάρη στα Switch Lite, Pokémon Sword & Shield και Luigi's Mansion 3 η Nintendo κατάφερε να πετύχει τρομερά λειτουργικά κέρδη, φτάνοντας το αντίστοιχο ποσό που είχε καταφέρει με το Wii το 2009.

Όσον αφορά τα παιχνίδια τώρα, μέχρι το τέλος του 2019 οι πωλήσεις λογισμικού για το Switch έχουν ξεπεράσει τα 310.65 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως κατά μέσο όρο αντιστοιχούν 5.92 παιχνίδια σε κάθε κάτοχο Switch κονσόλας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ασύλληπτη πορεία του Pokémon και μερικά ακόμη στατιστικά για τους πρόσφατους τίτλους του Switch πατώντας εδώ.