Έτσι δημιουργήθηκε το fake βίντεο του PS5 που έκανε το γύρο του διαδικτύου

Ο κατεργάρης που τράβηξε πάνω του τα βλέμματα αποκαλύπτει
30 Ιανουαρίου 2020 18:26
Έτσι δημιουργήθηκε το fake βίντεο του PS5 που έκανε το γύρο του διαδικτύου

Όπως έχει ειπωθεί ουκ ολίγες φορές, το 2020 είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά των κονσολών επόμενης γενιάς, με τα βλέμματα των περισσότερων gamers να είναι στραμμένα στα επερχόμενα PlayStation 5 και Xbox Series X. Με την Microsoft να κρατά σχετικά κλειστά τα χαρτιά της μετά την αρχική αποκάλυψη της κονσόλας στα The Game Awards 2019 και από την πλευρά της Sony να επικρατεί σιγή ιχθύος, ολοένα και περισσότερες φήμες και διαρροές έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτό το κλίμα εκμεταλλεύτηκε ο χρήστης του YouTube Oby 1, ο οποίος κατάφερε να ξεγελάσει το διαδίκτυο και όπως είχε συμβεί στο παρελθόν και με το Nintendo NX (πλέον γνωστό σε όλους ως Switch) δημιούργησε ένα ψεύτικο βίντεο που έγινε περίφημο στα "gaming κατατόπια".

Ο λόγος γίνεται για το βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, στο οποίο φαίνεται η υποτιθέμενη εμφάνιση της κονσόλας και το οποίο γρήγορα έγινε viral, αποκτώντας σχεδόν 300 χιλιάδες προβολές.

Λίγες μέρες μετά, ο χρήστης του YouTube άλλαξε την ονομασία του αρχικού βίντεο και έπειτα ανάρτησε ένα ακόμη, στο οποίο δείχνει πως δημιούργησε τα CGI πλάνα. Αναλυτικότερα, χρησιμοποιώντας το γνωστό πρόγραμμα Blender, ο Oby 1 κατασκεύασε όλα τα απαραίτητα 3D μοντέλα, τη σκηνή του γραφείου, καθώς και το υποτιθέμενο startup βίντεο της κονσόλας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το δεύτερο βίντεο που εξηγεί τη διαδικασία και από το οποίο φυσικά δε γίνεται να λείπουν τα memes.

Αυτό που μπορούμε σίγουρα να πάρουμε ως μάθημα είναι ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι η ίδια η Sony και η Microsoft να αποκαλύψουν επίσημα τα πλάνα τους για το μέλλον.