Ο Phil Spencer προτιμά το υψηλότερο framerate έναντι της ανάλυσης

Ο επικεφαλής του Xbox τμήματος μιλά για το μέλλον
28 Ιανουαρίου 2020 20:05
Ο Phil Spencer προτιμά το υψηλότερο framerate έναντι της ανάλυσης

Υψηλότερη ανάλυση ή μεγαλύτερο framerate; Μία ερώτηση που σίγουρα απασχολεί πάρα πολλούς gamers ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Υπάρχουν οι παίκτες που προτιμούν να βλέπουν ένα πεντακάθαρο παιχνίδι, «γυαλισμένο» όσον αφορά τα γραφικά και από την απέναντι πλευρά βρίσκονται οι παίκτες που δεν έχουν θέμα να «θυσιάσουν» αυτό το «γυάλισμα» έτσι ώστε να έχουν μία ομαλότερη εμπειρία με μεγαλύτερο framerate.

Στην δεύτερη κατηγορία φαίνεται πως ανήκει και ο Phil Spencer, ο επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft. Σε συνέντευξή του στο Stevivor, ο Spencer ερωτήθηκε για το αν προτιμά να παίζει τα παιχνίδια του με υψηλότερη ανάλυση ή μεγαλύτερο framerate. Χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησε το framerate.

Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να περιορίσουμε όσα προσπαθούν να κάνουν οι προγραμματιστές, είτε πρόκειται για 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο στο Xbox 360 είτε για 4K και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο τώρα στο Xbox One X. Θέλουμε να δώσουμε στους προγραμματιστές τα εργαλεία για να δοκιμάσουν τα πράγματα που θέλουν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο με το Xbox One X σε αυτή την γενιά όπου τα παιχνίδια φαίνονται καταπληκτικά και υπάρχει πάντα δουλειά που μπορούμε να κάνουμε για να φαίνονται ακόμη πιο καλά. Αλλά θέλω τα παιχνίδια να αισθάνονται όσο εκπληκτικά φαίνονται. Αυτό δεν το έχουμε στην τρέχουσα γενιά, κυρίως λόγω του CPU που υστερεί σε δύναμη σε σχέση με τη GPU που βρίσκεται στο ίδιο κουτί, έτσι ώστε να φτάσουμε την αίσθηση και το frame rate στο σημείο που θέλουμε.

Στο μέλλον, η αίσθηση των παιχνιδιών είναι σίγουρα κάτι που θέλουμε να επικεντρωθούμε περισσότερο και όχι μόνο στο να ρίχνουμε περισσότερα pixels στην οθόνη.

Αυτά είχε να πει ο Spencer σχετικά με την ανάλυση και το framerate. Από ότι φαίνεται η Microsoft στην επόμενη γενιά πέρα από την ανάλυση θα προσπαθήσει να παραδώσει στους παίκτες και την ομαλότερη εμπειρία που μπορεί, με μεγαλύτερα framerate.