Τα αποκλειστικά παιχνίδια του Epic Games Store έφεραν τα μεγαλύτερα κέρδη στην εταιρία το 2019  

Με την εταιρία να υπόσχεται ακόμη περισσότερα

Τα αποκλειστικά παιχνίδια του Epic Games Store έφεραν τα μεγαλύτερα κέρδη στην εταιρία το 2019

Όπως φαίνεται η Epic Games θα συνεχίσει και το 2020 την επιθετική της πολιτική προκειμένου να αυξήσει το μερίδιο αγοράς του Epic Games Store. Βασιζόμενη στα αποκλειστικά παιχνίδια για την ενίσχυση του line-up του ηλεκτρονικού της καταστήματος η Epic πιστεύει ακράδαντα πως η συγκεκριμένη στρατηγική θα της δώσει περισότερο την πολυπόθητη ώθηση που θέλει, ώστε να εδραιώσει τη θέση της σε μια αγορά που το Steam ήταν ο κυρίαρχος.

Όπως δήλωσε στο Gamedaily, ο CEO της εταιρίας Tim Sweeney, τα third-party παιχνίδια έφεραν στα ταμεία της κέρδη της τάξης των $251 εκατομμυρίων. Ένας αριθμός που ξεπερνά την αρχική τους πρόβλεψη αφού είναι κατά 60% υψηλότερος.   

Τα έσοδα από τα third-party games για το 2019 είναι περίπου 60% υψηλότερα από την αρχική μας πρόβλεψη στο launch, ενώ και ο αριθμός των δωρεάν εγκαταστάσεων παιχνιδιών είναι επίσης αρκετά υψηλότερος απ’ ότι αρχικά αναμενόταν.

Ο Steve Allison -GM του Epic Games Store- απ’ την μεριά του παραδέχτηκε πως το 90% των νέων κυκλοφοριών στο κατάστημα αφορούσε αποκλειστικά παιχνίδια. Συνεπώς η εταιρία δεν έχει καμία διάθεση να επιβραδύνει αυτόν τον ρυθμό, αφού ουσιαστικά τα αποκλειστικά third-party παιχνίδια αποτέλεσαν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων.

Τα αποκλειστικά παιχνίδια έχουν αποβεί κρίσιμα για την ανάκαμψη της παρουσίας ενός ανταγωνιστή που ξεκίνησε το 2019 με μερίδιο αγοράς άνω του 90%. Η εξασφάλιση αποκλειστικών τίτλων στο κατάστημά μας σημαίνει ότι μπορούμε να βοηθήσουμε σημαντικά τους developers χρηματοδοτώντας προϊόντα και επενδύοντας στο marketing, γνωρίζοντας πως αυτές οι ενέργειες φέρνουν νέους πελάτες στο κατάστημά μας.

0 comment(s)