Έμπιστη πηγή: Το PlayStation 5 θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια

Νέες πληροφορίες για την στρατηγική της Sony
12 Ιανουαρίου 2020 16:01
Έμπιστη πηγή: Το PlayStation 5 θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια

Εδώ και μερικές ώρες έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου οι δηλώσεις της Microsoft σχετικά με τη στρατηγική της για τα αποκλειστικά στο Xbox Series X. Συγκεκριμένα, η αμερικάνικη εταιρία τόνισε ότι θέλοντας να μην εγκαταλείψει το Xbox One, για τον πρώτο καιρό το Series X δεν θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια. Αντιθέτως, οι τίτλοι της Microsoft θα είναι cross-gen.

Αυτό δεν είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει από τις προηγούμενες γενιές κονσολών, οπότε εύλογα πολλοί αναρωτήθηκαν αν και η Sony σκοπεύει να κάνει το ίδιο με το PlayStation 5. Την απάντηση έρχεται να δώσει ο έμπιστος insider της βιομηχανίας, Jason Schreier. Ο δημοσιογράφος του Kotaku μίλησε στο πρόσφατο podcast του μέσου και αποκάλυψε διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Έτσι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Sony ακολουθεί αντίθετη στρατηγική και έτσι το PlayStation 5 θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια όταν κυκλοφορήσει. Από την άλλη επισημαίνει πως η Microsoft θέλει τα παιχνίδια της να είναι διαθέσιμα σε όσες περισσότερες συσκευές γίνεται.

Όσον αφορά τώρα τις third-party εταιρίες, τόνισε ότι οι περισσότεροι τίτλοι, όπως για παράδειγμα το επόμενο Assassin’s Creed, θα είναι cross-gen. Αυτό σημαίνει πως για τον πρώτο τουλάχιστον καιρό οι κάτοχοι PlayStation 4 και Xbox One θα έχουν νέο περιεχόμενο για να παίξουν.

Το PlayStation 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020 και τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας.