“Το PlayStation 5 είναι η ευκολότερη πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιών”

Νέες δηλώσεις από Shuhei Yoshida
29 Δεκεμβρίου 2019 19:05
“Το PlayStation 5 είναι η ευκολότερη πλατφόρμα ανάπτυξης παιχνιδιών”

Η Sony φαίνεται πως έχει αφήσει για πάντα πίσω της την εποχή του PlayStation 3 και του σύνθετου Cell επεξεργαστή, αφού το PlayStation 5 θα ακολουθεί και αυτό την πιο προσιτή ως προς τους προγραμματιστές φιλοσοφία του PlayStation 4.

Αναλυτικότερα, στο πιο πρόσφατο τεύχος του ιαπωνικού περιοδικού Dengeki PlayStation, ο Shuhei Yoshida της Sony απάντησε μερικές ερωτήσεις σχετικά με την επερχόμενη κονσόλα της εταιρίας. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο Yoshida ανέφερε πως το PS3 ήταν με διαφορά η δυσκολότερη κονσόλα για να αναπτύξει κάποιος παιχνίδια στην ιστορία της Sony. Τόνισε, λοιπόν, πως το PS4 δημιουργήθηκε με αυτά τα παράπονα κατά νου, αφού η εταιρία ήθελε να αποφύγει το ίδιο λάθος.

Ο Yoshida πρόσθεσε πως οι developers δεν μπορούν να εστιάσουν στη δημιουργία των παιχνιδιών τους όταν πρέπει να υπερβούν τα διάφορα εμπόδια που προκύπτουν από μια κονσόλα με σύνθετη hardware αρχιτεκτονική. Έτσι, η Sony καταβάλει αξιοσημείωτες προσπάθειες να κάνει το περιβάλλον ανάπτυξης του PlayStation όσο πιο φιλικό γίνεται και ακριβώς την ίδια φιλοσοφία με το PS4 υιοθετεί και το PS5. Μάλιστα, ο Yoshida έκλεισε λέγοντας πως μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις που έχει λάβει η εταιρία είναι άκρως θετικές, αφού οι δημιουργοί παιχνιδιών που έχουν στα χέρια τους devkits του PS5 σημειώνουν πως δεν έχουν δουλέψει ποτέ σε κάποια πιο «εύκολη» κονσόλα.

Να σημειωθεί πως το PlayStation 5 έχει αποκαλυφθεί επίσημα και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020. Ωστόσο, για την ώρα η κονσόλα δεν έχει αποκαλυφθεί πλήρως. Σίγουρα μέσα στους επόμενους μήνες θα μάθουμε περισσότερα.