Έρχεται το Half-Life: Alyx στο PlayStation VR; Η Valve απαντάει

Αινιγματικές δηλώσεις από την εταιρία
12 Δεκεμβρίου 2019 12:25
Έρχεται το Half-Life: Alyx στο PlayStation VR; Η Valve απαντάει

Μετά την πλήρη αποκάλυψη της επιστροφής της θρυλικής σειράς Half-Life με το Half-Life: Alyx, αρκετοί ήταν εκείνοι που ναι μεν χάρηκαν με το νέο, αλλά από την άλλη δεν χάρηκαν και τόσο με τα πόσα χρήματα θα πρέπει να δαπανήσουν σε hardware αναβαθμίσεις και VR εξοπλισμό για να το παίξουν.

Το Half-Life: Alyx αναμένεται να κυκλοφορήσει στο PC μέσω Steam, κάνοντας χρήση της SteamVR πλατφόρμας. Έτσι, θα είναι συμβατό με διάφορα VR headsets. Υπάρχουν όμως πλάνα να υποστηριχθεί το PlayStation VR και συνεπώς να έρθει στις κονσόλες; Την ερώτηση αυτή φρόντισε να μεταφέρει το μέσο Push square στον designer του παιχνιδιού Greg Coomer, για να λάβει μια ομολογουμένως ασαφής, αλλά παράλληλα υποσχόμενη απάντηση.

Πιστεύουμε ότι η VR πλατφόρμα της Sony αποτελεί τεράστια επιτυχία για το μέσο και υποθέτουμε πως υπάρχουν αρκετοί καταναλωτές της Sony που επιθυμούν να βιώσουν το νέο κεφάλαιο του Half-Life. Προς το παρόν εστιάζουμε στην επικείμενη κυκλοφορία στο PC. Ωστόσο, τίποτα δεν αποκλείεται.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Coomer, ίσως υπάρχει τελικά μια ελπίδα να έρθει ο VR τίτλος της Valve και στην πλατφόρμα της Sony. Το σίγουρο είναι πως αυτό δεν θα συμβεί στο launch. Ίσως στο ανανεωμένο PS VR του PlayStation 5; Ο χρόνος θα δείξει.