Η Sony φέρνει αποκλειστικό του PlayStation στα Xbox και Switch

Η αναπάντεχη ανακοίνωση της εταιρίας
10 Δεκεμβρίου 2019 11:16
Η Sony φέρνει αποκλειστικό του PlayStation στα Xbox και Switch

Μέσα στο 2019 είδαμε το PlayStation να γίνεται λίγο πιο ελαστικό με τα αποκλειστικά του παιχνίδια, φέροντας τα Journey και Detroit: Become Human στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ανακοινώνοντας πως το Death Stranding θα έρθει επίσης στο PC.

Αυτό που σίγουρα δεν περίμενε κανείς ήταν να δούμε αποκλειστικό παιχνίδι του PlayStation, το οποίο αναπτύσσεται από εσωτερικό first-party στούντιο της Sony, στο αντίπαλο δέος, το Xbox. Και όμως, λίγο πριν το τέλος της χρονιάς έγινε και αυτό.

Ο λόγος γίνεται για το MLB: The Show, το οποίο αν και δεν απολαμβάνει ιδιαίτερη δημοτικότητα στην Ευρώπη, αποτελεί τεράστια κυκλοφορία για την αγορά της Αμερικής, όπου το μπέιζμπολ είναι πασίγνωστο άθλημα. Συγκεκριμένα, ένας επίσημος λογαριασμός του MLB στο Twitter ανακοίνωσε πως η Sony ανανέωσε τη συμφωνία της για τα δικαιώματα των μελλοντικών παιχνιδιών. Παράλληλα, ξεκινώντας από το 2021 η σειρά θα βρει το δρόμο της και σε άλλες κονσόλες που δεν ανήκουν στην οικογένεια του PlayStation.

Ακολουθεί το σχετικό tweet:

Λίγα λεπτά μετά, τόσο ο επίσημος λογαριασμός του Xbox όσο και ο επίσημος λογαριασμός της Nintendo μοιράστηκαν την ανακοίνωση. Μπορούμε να αναμένουμε, λοιπόν, το μέχρι πρότινος αποκλειστικό παιχνίδι του PlayStation και στις δύο ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Όπως φαίνεται η πρόσφατη κυκλοφορία των Ori και Cuphead στο Nintendo Switch από την Microsoft ήταν μόνο η αρχή των αναπάντεχων συνεργασιών που θα δούμε, με περισσότερα παιχνίδια να κυκλοφορούν σε περισσότερες πλατφόρμες. Το αθλητικό παιχνίδι της SIE San Diego Studio ίσως είναι μόνο η αρχή.