Το Halo κυκλοφόρησε στο PC και έσπασε τα κοντέρ του Steam

Οι PC gamers αγκάλιασαν την σειρά
04 Δεκεμβρίου 2019 13:29
Το Halo κυκλοφόρησε στο PC και έσπασε τα κοντέρ του Steam

Πριν μερικές ώρες το remaster του Halo: Reach κυκλοφόρησε για το Xbox One, αλλά και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ναι, η ευχή των PC gamers έγινε πραγματικότητα και η 343 Industries έφερε την λατρεμένη σειρά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσα από το Xbox Game Pass και το Steam.

Παρόλο που πρόκειται για τίτλο που αρχικά κυκλοφόρησε πριν από εννέα χρόνια, η κοινότητα το αγκάλιασε. Μέσα σε λίγες ώρες από τη διάθεσή του, το παιχνίδι βρέθηκε στην κορυφή του Steam. Συγκεκριμένα, το Halo: The Master Chief Collection είναι το Top Selling παιχνίδι της πλατφόρμας ακόμα και αυτή τη στιγμή. Παράλληλα, ένας εντυπωσιακός αριθμός παικτών βούτηξε με τη μια στον τίτλο. Μέσα σε μόλις μία ώρα κατάφερε να φτάσει τους 100 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες, ενώ το peak ήταν οι 161 χιλιάδες λίγες ώρες μετά.

Όπως θα δείτε και παρακάτω, μετά την κυκλοφορία του ήταν το τρίτο δημοφιλέστερο παιχνίδι του Steam, ξεπερνώντας πασίγνωστους τίτλους όπως τα PUBG, Grand Theft Auto V και Rainbow Six Siege.

Αντίστοιχα, το Halo: The Master Chief Collection βρέθηκε και στην κορυφή του Twitch για αρκετές ώρες μετά την PC κυκλοφορία του.

Το Halo είναι μια από τις εμπορικότερες gaming σειρές όλων των εποχών, οπότε ίσως η επιτυχία του στο Steam να μην αποτελεί έκπληξη για πολλούς. Παρ’ όλ’ αυτά, το επίτευγμα παραμένει αξιοσημείωτο. Το Halo: The Master Chief Collection δεν είναι νέα κυκλοφορία, αφού μετρά ήδη πέντε χρόνια στο Xbox One, ενώ το Halo: Reach από την άλλη κυκλοφόρησε πριν εννέα χρόνια.

Για την ώρα μόνο το Halo: Reach είναι διαθέσιμο για το Halo: The Master Chief Collection στο PC, ωστόσο και τα υπόλοιπα παιχνίδια της συλλογής θα έρθουν σύντομα στη remastered συλλογή.

Tags: