Το PlayStation μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες

Ως η εταιρία οικιακών κονσολών με τις περισσότερες πωλήσεις
04 Δεκεμβρίου 2019 13:11
Το PlayStation μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες

Στις 3 Δεκεμβρίου του 1994 η Sony κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία την πρώτη της οικιακή κονσόλα ψυχαγωγίας, η οποία άλλαξε τα δεδομένα, γνωρίζοντας το gaming σε αρκετό κόσμο. 25 χρόνια μετά, το PlayStation brand διαθέτει το πιο αναγνωρίσιμο σήμα οικιακής κονσόλας στον κόσμο, σημειώνοντας περίπου 450 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Ο πρόεδρος μάλιστα της εταιρίας Jim Ryan, ανάρτησε ένα εγκάρδιο μήνυμα, απευθυνόμενος σε όλη την κοινότητα του PlayStation.

Στην επιτυχία αυτή τώρα, έρχεται να προστεθεί όπως μοιράστηκε η εταιρία στο Twitter και η απολαβή του βραβείου Γκίνες, ως το καλύτερο σε πωλήσεις brand οικιακής κονσόλας. Η ανάρτηση μάλιστα συνοδεύτηκε από μια φωτογραφία η οποία απεικονίζει τον νυν CEO της Sony Interactive Entertainment, να παραδίδει ο ίδιος στον πατέρα του PlayStation και τέως CEO της εταιρίας, Ken Kutaragi, το βραβείο.   

Κοιτώντας μεμονωμένα τις πωλήσεις μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, τα PlayStation 2 και PlayStation 4 σημείωσαν τις περισσότερες, με 155 και 102.8 εκατομμύρια αντίστοιχα. Ελάχιστα πίσω ακολουθεί το αρχικό PlayStation με 102.5 εκατομμύρια και τέλος το PlayStation 3 με 87.4 εκατομμύρια.

Το νεότερο μέλος της οικογένειας ακούει στο όνομα PlayStation 5 και αναμένεται να κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020.