Η Riot Games θα αποζημιώσει όλες τις γυναίκες που δούλεψαν εκεί τα τελευταία 5 χρόνια

Με συνολικά $10 εκατομμύρια
04 Δεκεμβρίου 2019 14:36
Η Riot Games θα αποζημιώσει όλες τις γυναίκες που δούλεψαν εκεί τα τελευταία 5 χρόνια

Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου στην Καλιφόρνια, η δημιουργός του League of Legends, Riot Games καλείται να πληρώσει αποζημειώση σε όλες τις γυναίκες που εργάστηκαν στην εταιρία τα τελευταία 5 χρόνια. Οι εργαζόμενες, όπως ορίζει ο διακανονισμός, θα λάβουν συνολικά 10 εκατομμύρια δολλάρια, μετά την αγωγή για την διάκριση φύλλων στις αμοιβές και τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με το Los Angeles Times, η Riot και οι δυο ενάγοντες που εμπλέκονται στην υπόθεση ήρθαν σύμφωνοι με τους όρους του διακανονισμού, οι οποίοι επηρεάζουν περίπου 1000 γυναίκες που εργάστηκαν στην εταιρία από τον Νοέμβριο του 2014, μέχρι την ημερομηνία οριστικοποίησης του διακανονισμού. Η ακριβής αποπληρωμή καθορίζεται από το διάστημα απασχόλησης και την ιδιότητα της κάθε εργαζόμενης, είτε είναι πλήρης απασχόλησης είτε συμβασιούχος.

Το αντίγραφο του συμβιβασμού που εξασφάλισε το Kotaku σημειώνει πως η αποπληρωμή είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Καλιφόρνια κατά της διάκρισης φύλλων. Ο ενάγων δικηγόρος Ryan Saba δήλωσε:

Ο διακανονισμός αυτός είναι ένα ακόμα βήμα μπροστά και αποδεικνύει την δέσμευσή μας να ανταποκριθούμε στις αξίες μας, κάνοντας την Riot ένα φιλικότερο περιβάλλον για τα καλύτερα ταλέντα της βιομηχανίας.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η Riot έρχεται αντιμέτωπη με παρόμοιες κατηγορίες. Η εταιρία στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να σταματήσει δυο εργαζόμενους, επιμένοντας πως οι εμπλεκόμενοι είχαν παραιτηθεί από τα δικαιώματά τους να την μηνήσουν, σύμφωνα με τους όρους σύμβασης εργασίας. Αυτό το γεγονός οδήγησε τον περασμένο Μάϊο σε περισσότερους από 150 εργαζόμενους να διαμαρτυρηθούν.   

Μετά όμως τον συμβιβασμό οι διαμαρτυρόμενοι δήλωσαν:

Η επίλυση αυτής της υπόθεσης είναι μεγάλη νίκη για τις γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Πιστεύουμε πως η αλλαγή στην πολιτική της Riot θα συμβάλλει στη συνέχιση της προόδου και της ισότητας. Παρότι ο συμβιβασμός αφορά τις γυναίκες, θέλουμε να τονίσουμε πως το ζήτημα της διάκρισης και παρενόχλησης ξεπερνά τα φύλλα και αναγνωρίζει όλα τα θύματα που δεν καλύπτονται από την παρούσα αγωγή.

Tags: