25 χρόνια PlayStation - Διαβάστε το μήνυμα του Προέδρου Jim Ryan

Το PlayStation γιορτάζει!
03 Δεκεμβρίου 2019 09:13
25 χρόνια PlayStation - Διαβάστε το μήνυμα του Προέδρου Jim Ryan

Σαν σήμερα, το πρώτο PlayStation έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά της Ιαπωνίας το 1994. Επίσημα, λοιπόν, το PlayStation γίνεται 25 χρονών. Πρόκειται για μια κονσόλα που άλλαξε τον gaming χαρτί, με τη Sony να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων μέχρι και σήμερα.

Για να το γιορτάσει, η εταιρία ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια εβδομάδα εορτασμών. Αρχικά, ο πρόεδρος και CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, ανάρτησε ένα ειδικό μήνυμα, απευθυνόμενος σε όλη την κοινότητα του PlayStation.

Το εν λόγω μήνυμα ακολουθεί παρακάτω:

Στις 3 Δεκεμβρίου του 1994 - πριν από 25 χρόνια αυτή την εβδομάδα - το πρώτο PlayStation έκανε το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία. Ξεκινώντας ως ένα ταπεινό project μέσα στην Sony, ο Ken Kutaragi και η ομάδα του παρέδωσαν ένα όραμα για την ανύψωση των βιντεοπαιχνιδιών ως μια μορφή ψυχαγωγίας που όλοι θα μπορούσαν να απολαύσουν και για την δημιουργία μιας πλατφόρμας μέσα από την οποία οι developers θα μπορούσαν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους. Το αρχικό PlayStation πούλησε 100.000 στην Ιαπωνία την πρώτη του μέρα και εν τέλει κατάφερε να γίνει η πρώτη οικιακή κονσόλα που ξεπέρασε τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Αγγίξαμε μια ευαίσθητη χορδή της gaming κοινότητας, επειδή το PlayStation προσέφερε εμπειρίες πέρα ​​από αυτό που οποιοσδήποτε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως ήταν δυνατό από μια οικιακή κονσόλα. Εξαρχής υποδεχτήκαμε με ανοιχτές αγκάλες τους developers, παρέχοντάς τους τα εργαλεία και την τεχνολογία για να δημιουργήσουν όμορφους και μεγάλους κόσμους και να πειραματιστούν με νέες ιδέες. Αυτή η προσέγγιση οδήγησε στην ποικιλομορφία παιχνιδιών για την οποία είναι γνωστή το PlayStation, μια πραγματική εγγύηση του brand μας εδώ και πολλές hardware γενιές.

Τα τελευταία 25 χρόνια το PlayStation έχει βρεθεί στο προσκήνιο του gaming και είναι τιμή μου που είμαι μέλος της ομάδας από τις πρώτες μέρες. Καθώς βοηθούσα με τη δημιουργία της επιχείρησης στην Ευρώπη, θυμάμαι ότι έπρεπε να αρχίσουμε από το μηδέν με πολλά πράγματα, από την πρόσληψη υπαλλήλων μέχρι την παραγγελία επίπλων.

Τότε, εστιάζαμε στις τοπικές αγορές για να εξασφαλίσουμε ότι ένας παίκτης στην Πολωνία θα αισθάνεται μέρος της ευρύτερης κοινότητας του PlayStation, όπως και κάποιος στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στην Ιαπωνία ή στις ΗΠΑ. Υποστηριζόμενοι από παθιασμένους οπαδούς σε όλο τον κόσμο, το PlayStation έχει μεγαλώσει σημαντικά και παραμένει όσο σημαντικό όσο ποτέ να εστιάζουμε στην κοινότητα.

Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπουμε οπαδούς που μεγάλωσαν με το PlayStation να μεταδίδουν την αγάπη τους για τα παιχνίδια και στα παιδιά τους, τα οποία τώρα παίζουν στο PS4.

Εκ μέρους όλων μας στο PlayStation - σας ευχαριστούμε που είστε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι. Ανυπομονούμε να χαρούμε μαζί σας αυτό που έρχεται!