PlayStation 5: Διέρρευσε φωτογραφία του devkit και του DualShock 5 – Μάθαμε γιατί έχει τέτοιο σχήμα

Επιβεβαιώνει γνωστός δημοσιογράφος
30 Νοεμβρίου 2019 20:22
PlayStation 5: Διέρρευσε φωτογραφία του devkit και του DualShock 5 – Μάθαμε γιατί έχει τέτοιο σχήμα

Πριν μερικούς μήνες σας είχαμε ενημερώσει για την εμφάνιση του development kit του PlayStation 5. Πρόκειται για την ειδική έκδοση της κονσόλας που αποστέλλεται από νωρίς στις ομάδες ανάπτυξης για να ετοιμάσουν τα παιχνίδια τους πριν το τελικό σύστημα κυκλοφορήσει για όλους. Είχε ήδη επιβεβαιωθεί πως η εμφάνιση του devkit ήταν αληθινή, καθώς πολλοί δεν είχαν πιστέψει σε προηγούμενες διαρροές.

Τώρα μια νέα φωτογραφία διέρρευσε στο διαδίκτυο και έκανε τον γύρο των γνωστών forums. Πηγή είναι ένας άγνωστος "κατεργάρης" που προφανώς εργάζεται σε κάποια μεγάλη ομάδα ανάπτυξης, αφού όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω έχει πρόσβαση όχι σε ένα, αλλά σε δύο development kits του PlayStation 5.

Ο γνωστός και έμπιστος δημοσιογράφος του Verge, Tom Warren, ήρθε να επιβεβαιώσει πως η φωτογραφία είναι πραγματική μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε επιτέλους το λόγο που το devkit έχει αυτή την ιδιαίτερη εμφάνιση. Ο Warren τονίζει πως ο λόγος για το μεγάλο ‘V’ σχήμα είναι πως η Sony ήθελε να εξασφαλίσει πως οι κονσόλες θα μπορούν να στοιβαχτούν εύκολα η μια πάνω στην άλλη, για developers που τρέχουν πολλαπλά stress tests. Το σύστημα ψύξης είναι προσαρμοσμένο έτσι ώστε να διώχνει τον ζεστό αέρα και από τις δύο πλευρές.

Το αξιοσημείωτο είναι πως στη φωτογραφία βλέπουμε και το DualShock 5. Το νέο χειριστήριο φέρει τρομερές ομοιότητες με το τωρινό controller του PS4, όμως μοιάζει να έχει πιο ογκώδεις λαβές και μερικές ακόμη μικρές διαφορές.

Για την ιστορία στο πίσω δεξιά μέρος της φωτογραφίας μπορείτε να δείτε στοιβαγμένα τα dev kits των PS4 και PS4 Pro. Το αν η τελική εμφάνιση της κονσόλας θα είναι παρόμοια, είναι κάτι που θα το μάθουμε μόνο όταν το PS5 αποκαλυφθεί πλήρως.