Half-Life: Alyx | Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληροί τις απαιτήσεις συστήματος

Δεν είναι βατές για τους περισσότερους χρήστες του Steam
26 Νοεμβρίου 2019 10:42
Half-Life: Alyx | Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληροί τις απαιτήσεις συστήματος

Εδώ και χρόνια εταιρίες όπως η Valve, η HTC και η Oculus προσπαθούν να καθιερώσουν το VR, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να γνωρίσουν mainstream απήχηση. Ακόμη και το αρκετά επιτυχημένο VR Headset της Sony, το PlayStation VR, με τις πωλήσεις του να προσεγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια, έχει σχετικά μικρή βάση χρηστών αφού μόλις το 5% των κατόχων PS4 έχει επενδύσει.

Τα πράγματα φαίνονται πολύ πιο αισιόδοξα για το VR στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ωστόσο, αφού η ανακοίνωση του Half-Life: Alyx ταρακούνησε τη βιομηχανία και έκανε πολλούς να σκέφτονται την αγορά κάποιου headset. Δυστυχώς, οι περισσότεροι χρήστες του Steam πέρα από κάποιο VR Headset θα πρέπει να επενδύσουν και σε κάποια αναβάθμιση για τον υπολογιστή τους.

Αναλυτικότερα, ο χρήστης του Steam subreddit, Annsly, έκανε τα μαθηματικά και σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που μοιράζεται η Valve μόνο το 37% των χρηστών του Steam έχει κάρτες γραφικών που μπορούν να ανταποκριθούν στο VR. Ο χρήστης επέλεξε τις 50 κάρτες γραφικών με τους περισσότερους κατόχους και σύγκρινε την απόδοσή τους στο επίσημο benchmark του SteamVR. Έτσι προέκυψε το προαναφερθέν ποσοστό.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το ποσοστό χρηστών του Steam που έχει ήδη στην κατοχή του VR είναι εξαιρετικά μικρό και ανέρχεται σε περίπου 1%. Το Oculus Rift ευθύνεται για το 0.38% και το HTC Vive για το 0.34%.

Εν τέλει φαίνεται πως για την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του Steam οι απαιτήσεις συστήματος του Half-Life: Alyx δεν είναι βατές. Σίγουρα εφόσον μιλάμε για VR τίτλο οι απαιτήσεις μοιάζουν αρκετά φυσιολογικές. Ωστόσο, η Valve φαίνεται να ποντάρει πως με την ανακοίνωση του τίτλου περισσότερους από έξι μήνες πριν την κυκλοφορία του, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν αρκετό χρόνο για να κάνουν τις απαραίτητες αναβαθμίσεις.