Ο Geoff Keighley απαντάει στα παράπονα για τις υποψηφιότητες των Game Awards 2019

“Η κριτική επιτροπή αποφασίζει”
24 Νοεμβρίου 2019 18:58
Ο Geoff Keighley απαντάει στα παράπονα για τις υποψηφιότητες των Game Awards 2019

Πριν μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε για τις υποψηφιότητες των The Game Awards 2019. Μεταξύ άλλων το Death Stranding είναι υποψήφιο για βραβεία σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες. Αυτό καλώς ή κακώς έκανε πολλούς να αναρωτιούνται αν η φιλία του Geoff Keighley με τον Hideo Kojima και ο ρόλος του παρουσιαστή στο παιχνίδι επηρέασε τα βραβεία.

Ο Keighley ήρθε να ξεκαθαρίσει τελικά την κατάσταση με δηλώσεις στο δημοσιογραφικό μέσο Kotaku. Συγκεκριμένα, ο παραγωγός του σόου δήλωσε:

Σέβομαι και εκτιμώ την ανησυχία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε την FAQ ενότητα στην κορυφή της ιστοσελίδας μας, για να καταστήσουμε τη διαδικασία ξεκάθαρη. Είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο δεν συμμετέχω στην ψηφοφορία για τους υποψηφίους ή τους νικητές. Ο ρόλος μου ως παραγωγός δείχνει απλά ότι συνεργάζομαι στενά με τους εκδότες και τους δημιουργούς παιχνιδιών σε διάφορα επίπεδα, επομένως αφήνω την κρίση στα μέσα ενημέρωσης που παρέχουν ευρεία κριτική αξιολόγηση.

Οι υποψηφιότητες των The Game Awards διαλέγονται αποκλειστικά από μια επιτροπή που απαρτίζεται από 80 δημοσιογραφικά μέσα παγκοσμίως. Ωστόσο, οι τελικοί νικητές αποφασίζονται από αυτή την επιτροπή, αλλά και από κοινό. Συγκεκριμένα, οι gamers μπορούν μέσα από την επίσημη σελίδα των βραβείων να ψηφίσουν για τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Οι ψήφοι των gamers μετρούν για το 10%.

Η τελετή απονομής των The Game Awards 2019 θα λάβει χώρα στις 12 Δεκεμβρίου.