Νέα έρευνα: Οι eSports παίκτες βιώνουν τα ίδια επίπεδα στρες με τους ποδοσφαιριστές

Νέα μελέτη ρίχνει φως
20 Νοεμβρίου 2019 12:53
Νέα έρευνα: Οι eSports παίκτες βιώνουν τα ίδια επίπεδα στρες με τους ποδοσφαιριστές

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη του πανεπιστημίου του Chichester, τα επίπεδα στρες που βιώνουν οι eSports παίκτες είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που βιώνουν οι αθλητές παραδοσιακών αθλημάτων, όπως του ποδοσφαίρου και του ράγκμπι.

Η μελέτη μάλιστα που φέρει τον τίτλο «Identifying Stressors and Coping Strategies of Elite Esports Competitors» θα δημοσιευτεί στο διεθνές περιοδικό που αφορά τα παιχνίδια και την εξομοίωση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το περιεχόμενο υποδεικνύει 51 στρεσογόνους παράγοντες εφάμιλλους με αυτούς που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες αθλητές όταν ανταγωνίζονται σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις. Οι επιπτώσεις περιλαμβάνουν προβλήματα επικοινωνίας με τους συμπαίκτες, καθώς και πίεση ενόψει μεγάλου ακροατηρίου, με αποτέλεσμα να πέφτει η απόδοσή τους, να γίνονται επιθετικοί με τους συμπαίκτες τους ή να υπάρχει παντελείς έλλειψη επικοινωνίας.

Μιλώντας, ο συγγραφέας της έρευνας Dr Phil Birch είπε:

Ανακαλύψαμε ότι οι gamers εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα στρες όταν ανταγωνίζονται σε μεγάλα events. Απομονώνοντας αυτούς τους στρεσογόνους παράγοντες, μπορούμε να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν αποτελεσματικές στρατηγικές αντιμετώπισης, ώστε να βελτιστοποιήσουν στο έπακρο την απόδοσή τους.

Ο Rams Singh, πρώην παίκτης του Quake 3 και νυν επικεφαλής στον κλάδο των eSports του πανεπιστημίου Chichester δήλωσε:

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις που ασκεί το στρες στο μυαλό και στο σώμα ενός αθλητή. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι σημαντική για τον κλάδο. Πρέπει να είμαστε σε θέση να παρέχουμε σωστή υποστήριξη στους αθλητές μας ώστε να αποδώσουν τα μέγιστα, όπως ακριβώς γίνεται με κάθε άλλο επαγγελματία αθλητή.

Tags: