Σαρωτικό ξεκίνημα για τα Pokémon Sword & Shield στην Αγγλία – Έσπασαν πολλαπλά ρεκόρ

Με θετικό πρόσημο και το ντεμπούτο του Star Wars Jedi: Fallen Order
18 Νοεμβρίου 2019 14:02
Σαρωτικό ξεκίνημα για τα Pokémon Sword & Shield στην Αγγλία – Έσπασαν πολλαπλά ρεκόρ

Η gaming βιομηχανία βίωσε μια εξαιρετική εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η αγορά αναζωογονήθηκε με νέες κυκλοφορίες που τα πήγαν περίφημα. Ξεκινώντας, τα Pokémon Sword & Shield κάθισαν στο θρόνο των UK Charts. Συγκεκριμένα, η αποκλειστικότητα του Nintendo Switch, Pokémon Sword, ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες retail πωλήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου, με το Shield να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Συνδυαστικά, τα Sword & Shield έσπασαν πολυάριθμα ρεκόρ. Αρχικά ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο Pokémon τίτλου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεπερνώντας κατά 33% τις πωλήσεις των Black & White στο Nintendo DS. Παράλληλα, ήταν το τρίτο μεγαλύτερο ντεμπούτο παιχνιδιού για το 2019, πίσω από τα FIFA και Call of Duty που είναι όμως multiplatform. Τέλος, είναι το μεγαλύτερο ντεμπούτο αποκλειστικού τίτλου για φέτος.

Παρά την τεράστια επιτυχία τους, δεν κατάφεραν όμως να ξεπεράσουν τα Pokémon Sun & Moon που κυκλοφόρησαν μαζί με το φαινόμενο Pokémon Go το 2016. Σε σύγκριση με τα παιχνίδια του 3DS οι πωλήσεις των νέων Pokémon τίτλων είναι 39% μειωμένες.

Πέρα από τα Pokémon, η προηγούμενη εβδομάδα είδε και την κυκλοφορία του Star Wars Jedi: Fallen Order. Ο τίτλος της Respawn Entertainment τα πήγε εξαιρετικά και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη retail κυκλοφορία της χρονιάς. Παρόλο που οι πωλήσεις του ήταν 33% λιγότερες σε σχέση με το Star Wars: Battlefront II, η EA δεν είχε τις ίδιες απαιτήσεις, αφού έχουμε να κάνουμε με story-driven adventure και όχι με multiplayer τίτλο. Το 66% των πωλήσεων αφορούν την έκδοση του PS4 και το 34% την έκδοση του Xbox One.

Τέλος, το Death Stranding έπεσε από τη δεύτερη στην όγδοη θέση, με τις πωλήσεις του να είναι μειωμένες κατά 71% σε σχέση με την πρώτη του εβδομάδα στην αγορά.

Ακολουθούν οι δέκα τίτλοι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Νοεμβρίου

  1. Pokémon Sword
  2. Star Wars Jedi: Fallen Order
  3. Pokémon Shield
  4. Call of Duty: Modern Warfare
  5. FIFA 20
  6. Luigi's Mansion 3
  7. Pokémon Sword & Shield: Dual Edition
  8. Death Stranding
  9. Mario Kart 8 Deluxe
  10. Mario & Sonic At The Tokyo Olympic Games 2020