Φήμη: Ξεκίνησε η ανάπτυξη του νέου Mass Effect

Πυκνοί καπνοί στον ορίζοντα
16 Νοεμβρίου 2019 14:08
Φήμη: Ξεκίνησε η ανάπτυξη του νέου Mass Effect

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του έμπιστου μέσου Kotaku που επικαλείται πηγές εκ των έσω, εκτός από το Dragon Age 4, η BioWare έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του επόμενου Mass Effect παιχνιδιού. Αναφέρεται πως ο τίτλος βρίσκεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο και αναπτύσσεται υπό την εποπτεία του Mike Gamble, ο οποίος ήταν ο βασικός producer στα Mass Effect 2, 3, Andromeda, καθώς και στο Anthem.

Η συγκεκριμένη φήμη έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες, όπως η δήλωση του Gamble το 2018 που είπε ότι η σειρά σίγουρα δεν έχει πεθάνει και προσφάτως του παραγωγού Mark Darrah, ο οποίος είπε ότι σε καμιά περίπτωση δεν έχουν τελειώσει με το Mass Effect. Τις δηλώσεις αυτές μάλιστα ενστερνίστηκε και ο «πατέρας» του Mass Effect, Casey Hudson.

Από την άλλη, το «πρώιμο στάδιο ανάπτυξης» μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Αν κρίνουμε από τα tweets των Hudson και Gamble στα οποία ζητούν τη γνώμη των fans, μάλλον ακόμα είναι αρκετά νωρίς για το επόμενο Mass Effect. Δηλαδή, μπορεί να σημαίνει ότι τώρα ετοιμάζουν για παράδειγμα τα προσχέδια του σεναρίου ή τα concept sketches ή ακόμα και το χρονοδιάγραμμα που θα λάβουν μέρος τα γεγονότα. Γνωρίζοντας πως πριν το 2022 δεν πρόκειται να δούμε το Dragon Age 4, στο οποίο έχει επικεντρωθεί η BioWare, το επόμενο κεφάλαιο της διάσημης soap opera σειράς προφανώς απέχει αρκετά χρόνια ακόμα. Ωστόσο, καταρρίπτοντας ο ίδιος ο Gamble τη φήμη που τον ήθελε μαζί με τον Mark Darrah να έχουν μεταφερθεί στην ανάπτυξη του Dragon Age 4, ίσως το στούντιο να ετοιμάζει μια ομάδα που θα επικεντρωθεί σε παράλληλη ανάπτυξη.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως όλα τα παραπάνω είναι φήμες. Μέχρι να υπάρξουν επίσημες δηλώσεις, μπορούμε απλά να ονειρευόμαστε για την επιστροφή της αγαπημένης σειράς.