Λουκέτο στο στούντιο του πρώτου Prey - Η Bethesda ανοίγει νέα ομάδα με το προσωπικό

Το Roundhouse Studios είναι γεγονός
14 Νοεμβρίου 2019 11:25
Λουκέτο στο στούντιο του πρώτου Prey - Η Bethesda ανοίγει νέα ομάδα με το προσωπικό

Μια δυσάρεστη και ταυτόχρονα ευχάριστη είδηση της gaming βιομηχανίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί του αρχικού Prey (2006), το Human Head Studios που είναι γνωστό για παιχνίδια όπως τα Dead Man's Hands, Rune, Rune II και Lost Within, καθώς επίσης και για τη συνεισφορά τους σε blockbuster κυκλοφορίες όπως τα Batman: Arkham Origins και Bioshock Infinite, επίσημα έβαλε λουκέτο.

Ωστόσο, το άνεργο προσωπικό βρήκε αμέσως εργασία κάτω από την ομπρέλα της Bethesda, η οποία άνοιξε νέο στούντιο με το όνομα Roundhouse Studios, βάζοντάς τους να εργαστούν σε τίτλους για την εταιρία που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί. Ο Chris Rhinehart τέως εργαζόμενος της Human Head και νυν Creative Director στο Roundhouse Studios δήλωσε:

Δυστυχώς το Human Head Studios έπρεπε να κλείσει τις πόρτες του γιατί πλέον δεν ήταν βιώσιμο. Ήταν μια επώδυνη απόφαση, αν αναλογιστούμε το πάθος και τη δημιουργικότητα αυτής της ομάδας. Όμως, προσεγγίσαμε τους φίλους μας στη Bethesda, η οποία προσέλαβε όλα τα μέλη της ομάδας, δημιουργώντας μια νέα εταιρία. Είμαστε ευγνώμονες που η ομάδα μας παραμένει ενωμένη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε ως μέρος μιας εταιρίας που ήδη γνωρίζουμε και θαυμάζουμε.

Από τη μεριά του, ο Senior Vice President of Development της Bethesda, Todd Vaughn, δήλωσε

Αν και στεναχωρηθήκαμε για την εξέλιξη του Human Head Studios, παράλληλα είμαστε ενθουσιασμένοι που μια τέτοια ταλαντούχα ομάδα παραμένει μαζί κάτω από την δική μας ομπρέλα.

Για την ιστορία, το Roundhouse Studios είναι το δεύτερο στούντιο τον τελευταίο μήνα που εμπλουτίζει το ρόστερ της Bethesda, μετά την Alpha Dog Games.

Tags: