Δάσκαλοι στην αστυνομία για τα παιχνίδια άνω των 18

Απειλές για την αδιαφορία των γονιών
30 Μαρτίου 2015 11:49
Δάσκαλοι στην αστυνομία για τα παιχνίδια άνω των 18

Μια ομάδα διευθυντών δημοτικών σχολείων στην Μ. Βρετανία απειλούν τους γονείς με καταγγελία στην αστυνομία και τις δημόσιες υπηρεσίες, επειδή αφήνουν τα παιδιά τους να παίζουν ακατάλληλα παιχνίδια. Το Nantwich Education Partnership, όπως αποκαλείται η ομάδα αποτελούμενη από 15 διευθυντές δημοτικών σχολείων, απέστειλε τον περασμένο μήνα προειδοποιητικά γράμματα στους γονείς λέγοντας ότι το να παίζουν παιδιά μικρής ηλικίας παιχνίδια όπως το Grand Theft Auto V ή το Call of Duty μπορεί να οδηγήσει σε "πρώιμη σεξουαλική συμπεριφορά" και πως η πρόσβαση σε ακατάλληλα παιχνίδια που είναι κατά κόρον για ενήλικες θεωρείται "αμέλεια".

"Αρκετά παιδιά παρατηρήθηκε ότι παίζουν ή γίνονται θεατές παιχνιδιών για ενηλίκους που είναι ακατάλληλα για την ηλικία τους και περιγράφουν τα επίπεδα βίας και σεξουαλικού περιεχομένου που έγιναν μάρτυρες. Τα Call of Duty, Grand Theft Auto και άλλα παρόμοια παιχνίδια είναι όλα ακατάλληλα για παιδιά και δεν θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση. Αν το παιδί σας έχει πρόσβαση σε οποιοδήποτε παιχνίδι ή σε άλλο σχετικό προϊόν με την σήμανση 'άνω των 18' συνίσταται να επικοινωνούμε με την αστυνομία και την πρόνοια καθώς θεωρείται αμέλεια. Η πρόσβαση σε τέτοια παιχνίδια ή σε κάποια κοινωνικά δίκυτια όπως το Facebook ή το What's App αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης πρώιμης σεξουαλικής συμπεριφοράς(κάποιες φορές βλαβερής) στα παιδιά και τα αφήνει εκτεθειμένα σε σεξουαλική εκμετάλλευση ή ακραία βίαια." αναφέρει το γράμμα που στάλθηκε στους γονείς. 

Για την ιστορία, το καλοκαίρι του 2012 υπεγράφη νόμος στη Βρετανία που απαγορεύει την πώληση PEGI-rated παιχνιδιών σε ανηλίκους. 

Tags: