Death Stranding: Δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο του PS4 για το 2019 – Δεν ξεπέρασε όμως το Days Gone

Πρώτα στατιστικά πωλήσεων από την Αγγλία
11 Νοεμβρίου 2019 13:17
Death Stranding: Δεύτερο μεγαλύτερο ντεμπούτο του PS4 για το 2019 – Δεν ξεπέρασε όμως το Days Gone

Η GfK αποκάλυψε τα εβδομαδιαία UK Charts, τα οποία αφορούν τις retail πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η μεγάλη νέα κυκλοφορία για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Νοεμβρίου ήταν το Death Stranding. Το νέο παιχνίδι του Hideo Kojima δεν κατάφερε να εκθρονίσει το Call of Duty: Modern Warfare, το οποίο παρέμεινε καρφωμένο στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Το shooter μέχρι στιγμής βρίσκεται 26% μπροστά από το Black Ops 4 σε retail πωλήσεις, πάντα όσον αφορά την ίδια περίοδο.

Το Death Stranding βρέθηκε, λοιπόν, στη δεύτερη θέση. Είναι το δεύτερο καλύτερο ντεμπούτο για αποκλειστικό τίτλο του PS4 φέτος, καθώς και το δεύτερο καλύτερο ντεμπούτο για νέο IP που κυκλοφόρησε φέτος. Η πρώτη θέση και στις δύο αυτές κατηγορίες ανήκει στο Days Gone που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο. Το Death Stranding πούλησε 36% λιγότερο από το Days Gone στην launch εβδομάδα του.

Την τρίτη θέση στα charts καταλαμβάνει το FIFA 20, με το Luigi's Mansion 3 να ακολουθεί. Στην πέμπτη θέση συναντάμε τη νέα κυκλοφορία της EA, το Need for Speed: Heat. Δυστυχώς, το franchise δυσκολεύεται για άλλη μια φορά να γνωρίσει θερμή ανταπόκριση από το κοινό, αφού οι πωλήσεις του Heat είναι 41% λιγότερες από το Need for Speed: Payback του 2017.

Τέλος, όσον αφορά τις νέες κυκλοφορίες, και το Mario & Sonic At The Tokyo Olympic Games 2020 μπήκε στη δεκάδα, αφού κατέλαβε την όγδοη θέση.

Ακολουθούν αναλυτικά τα παιχνίδια με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Νοεμβρίου.

  1. Call of Duty: Modern Warfare
  2. Death Stranding
  3. FIFA 20
  4. Luigi's Mansion 3
  5. Need for Speed: Heat
  6. Mario Kart 8: Deluxe
  7. Fortnite: Darkfire Bundle
  8. Mario & Sonic At The Tokyo Olympic Games 2020
  9. Minecraft
  10. Plants vs Zombies: Battle for Neighborville