Η Κίνα επιβάλει νόμους για τον εθισμό των ανηλίκων στα video games 

Με συγκεκριμένα ωράρια και ποσά που μπορούν να δαπανήσουν

Η Κίνα επιβάλει νόμους για τον εθισμό των ανηλίκων στα video games

Μετά την γενική αναστάτωση που επικρατεί τελευταία με την συμπερίληψη των βιντεοπαιχνιδιών από τον παγκόσμιο οργανισμό στη λίστα με τις αιτίες που προκαλούν ψυχικές διαταραχές στους νέους και τα ανεξέλεγκτα ποσά που δαπανούνται σε online τυχερά παιχνίδια, η  κυβέρνηση της Κίνας θέσπισε νέους νόμους ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να προστατέψει τους ανήλικους.

Έτσι, οι gamers κάτω των 18 ετών θα μπλοκάρονται και δεν θα μπορούν να παίξουν online από τις 22:00 μέχρι τις 08:00. Επίσης η ενασχόλησή τους με το gaming θα περιοριστεί στα 90 λεπτά τις καθημερινές και στις 3 ώρες τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.  

Οι gamers από 8 έως 16 ετών θα μπορούν να ξοδέψουν μέσω ειδικών λογαριασμών γύρω στα 200 yuan ($29) τον μήνα, ενώ εκείνοι που είναι 16 έως 18 ετών 400 yuan.

Για την ιστορία, η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη gaming αγορά μετά την Αμερική, η οποία ξεπέρασε για πρώτη φορά την αγορά της Κίνας, ύστερα από τους περιορισμούς που έχει γενικά επιβάλει η χώρα στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

5 σχολιο(α)