Η Blizzard ζητά ξανά συγγνώμη για την αντίδρασή της στους διαμαρτυρόμενους του Χονγκ Κονγκ 

Οι περασμένοι μήνες ήταν ταραχώδεις

Η Blizzard ζητά ξανά συγγνώμη για την αντίδρασή της στους διαμαρτυρόμενους του Χονγκ Κονγκ

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της BlizzCon 2019, ο πρόεδρος της Blizzard, J. Allen Brack, αναφέρθηκε έμμεσα στο θέμα των διαμαρτυρόμενων του Χονγκ Κονγ και το περιστατικό του blitzchung. Για την ιστορία, η εταιρία αρχικά τιμώρησε τον παίκτη του Hearthstone Wai Chung (blitzchung), όταν σε μια συνέντευξή του είπε τη φράση «ελευθερία στο Χονγκ Κοκνγκ», αναφερόμενος στην ταραχώδη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και τις εντάσεις με την Κίνα. Η Blizzard του αφαίρεσε το χρηματικό έπαθλο και τον απέκλεισε από τις διοργανώσεις για έναν χρόνο. Το ίδιο έκανε σε Αμερικανούς παίκτες που δήλωσαν τη στήριξή τους στον Chung σε online αγώνα. Αργότερα, ύστερα από τον σάλο που ξέσπασε, η εταιρία μείωσε και στους δυο την ποινή σε 6 μήνες.

Ο πρόεδρος της εταιρίας μιλώντας γι’ αυτό το θέμα είπε:

Η αλήθεια είναι ότι βιαστήκαμε να πάρουμε απόφαση και κάναμε τα πράγματα χειρότερα, γιατί δεν το συζητήσαμε έγκαιρα με όλους εσάς. Δεν ανταποκριθήκαμε στα υψηλά standards που οι ίδιοι έχουμε θέσει για τον εαυτό μας. Ζητώ συγνώμη και δέχομαι πλήρως την ευθύνη. Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο σκοπός μας, θα σας απαντήσω -κι αυτό είναι κάτι που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή- πως προσδοκούμε να ενώσουμε τον κόσμο, προσφέροντας επικές στιγμές στην ψυχαγωγία τους.

Όταν το κάνουμε σωστά δημιουργούμε ένα κοινό έδαφος, όπου η κοινότητα συγκεντρώνεται για να ανταγωνιστεί, να συνδεθεί μεταξύ της και να παίξει, ανεξάρτητα από τα θέματα που μας χωρίζουν. Η BlizzCon απόψε φιλοξενεί 59 χώρες στο show απ’ όλο τον κόσμο κι αυτό από μόνο του είναι εκπληκτικό. Αυτή είναι η θετική δύναμη που έχουν τα βιντεοπαιχνίδια. Να ξεπερνούμε ότι μας χωρίζει. Από δω και πέρα θα επικεντρωθούμε πάνω σε αυτό και θα το κάνουμε καλύτερα. Οι ίδιες οι πράξεις μας θα μιλήσουν άλλωστε καλύτερα από τα λόγια. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτό που χτίζουμε κι ελπίζω να το αγαπήσετε όλοι. Ευχαριστώ που είσαστε μαζί μας.

Η Blizzard ωστόσο δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον blitzchung, ούτε μίλησε σχετικά με την τιμωρία του. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα από την τελετή έναρξης του σόου.

1 comment(s)

End of content

No more pages to load