Το PS4 κατεδαφίζει το Wii και το PS1– Είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών 

Σαρώνει η κονσόλα της Sony

Το PS4 κατεδαφίζει το Wii και το PS1– Είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών

Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο οικονομικό της τρίμηνο, αποκαλύπτοντας πως το PlayStation 4 έσπασε ξανά μερικά ρεκόρ. Συγκεκριμένα, η κονσόλα της Sony εδραιώνει τη θέση της ως μια από τις πιο επιτυχημένες όλων των εποχών, καταφέρνοντας να ξεπεράσει το Wii και το πρώτο PlayStation.

Συνολικά, η οικογένεια κονσολών του PS4 έχει φτάσει τις 102.8 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019. Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για την δεύτερη πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως ο ρυθμός των πωλήσεων της πλατφόρμας αρχίζει να επιβραδύνει, καθώς σε αντίθεση με τα 17.8 εκατομμύρια πέρυσι, φέτος η Sony εκτιμά πως θα πουλήσει 13.5 εκατομμύρια PS4. Αυτό ωστόσο είναι λογικό αν αναλογιστούμε πως το PlayStation 5 βρίσκεται στον ορίζοντα και θα κυκλοφορήσει σε περίπου ένα χρόνο από τώρα.

Πλέον οι πέντε κονσόλες με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως είναι οι εξής:

  1. PS2: Περισσότερα από 155 εκατομμύρια
  2. PS4: 102.8 εκατομμύρια
  3. PS1: 102.49 εκατομμύρια
  4. Wii: 101.63 εκατομμύρια
  5. PS3: 87.4 εκατομμύρια

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε πως το PlayStation Plus έχει 36.9 εκατομμύρια συνδρομητές αυτό το τρίμηνο. Η βάση χρηστών της υπηρεσίας αυξήθηκε σημαντικά, αφού πέρυσι ο αριθμός αυτός έφτανε τα 34.3 εκατομμύρια. Ομοιώς, και οι συνδρομητές του PlayStation Now αυξήθηκαν, φτάνοντας πλέον το 1 εκατομμύριο.

6 σχολιο(α)