CS:GO | Τέλος στη μεταπώληση container keys - Χρησιμοποιήθηκαν για ξέπλυμα χρήματος

Δραστικά μέτρα από τη Valve
29 Οκτωβρίου 2019 13:24
CS:GO | Τέλος στη μεταπώληση container keys - Χρησιμοποιήθηκαν για ξέπλυμα χρήματος

Η Valve προέβη σε νέα δήλωση σε επίσημη ιστοσελίδα της, που αφορά την απαγόρευση της μεταπώλησης των container keys του Counter-Strike: Global Offensive. Όπως δήλωσε η εταιρία, ο λόγος είναι πως έπεσε στην αντίληψή της ότι τα κλειδιά χρησιμοποιήθηκαν για ξέπλυμα χρήματος.

Για όσους δεν γνωρίζουν, οι παίκτες είχαν μέχρι πρότινος τη δυνατότητα να αγοράζουν με πραγματικά χρήματα και να πουλούν μέσω του Steam Community Market container keys, τα οποία ξεκλειδώνουν in-game καλούδια ανοίγοντας loot boxes.

Στο παρελθόν οι περισσότερες βασικές συναλλαγές που παρατηρούσαμε ήταν μεταξύ νόμιμων πελατών. Ωστόσο, παρατηρήθηκε πως ένα αρκετά μεγάλο δίκτυο απάτης τα χρησιμοποίησε, ρευστοποιώντας τα κέρδη τους. Σε αυτή τη φάση λοιπόν, σχεδόν όλες οι αγορές ή οι ανταλλαγές που έγιναν είναι πολύ πιθανών να σχετίζονται με απάτη. Για το λόγο αυτό πήραμε την απόφαση πως από δω και πέρα θα σταματήσουμε την εμπορευματοποίηση. Η καταπολέμηση της απάτης είναι κάτι στο οποίο συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα, όσο αφορά τα προϊόντα μας στο Steam. Τα υπάρχοντα ωστόσο CS:GO container keys του Steam Community Market δεν επηρεάζονται και θα συνεχίσουν να πωλούνται και ανταλλάσσονται κανονικά.