CD Projekt Red: «Ανησυχούσαμε μήπως το περιεχόμενο του The Witcher 3 δεν ήταν αρκετό»

Ο lead writer του παιχνιδιού εξομολογείται
18 Οκτωβρίου 2019 14:28
CD Projekt Red: «Ανησυχούσαμε μήπως το περιεχόμενο του The Witcher 3 δεν ήταν αρκετό»

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Eurogamer, ο lead writer του The Witcher 3, Jakub Szamalek, προέβη σε αρκετά ενδιαφέρουσες δηλώσεις, λέγοντας πως η ομάδα ανησυχούσε μήπως το περιεχόμενο του παιχνιδιού δεν ήταν αρκετό

Είχαμε αρκετούς πίνακες με διακλαδώσεις, διαγράμματα και σημειώσεις στην προσπάθεια μας να χτίσουμε την συνολική εικόνα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Πραγματικά ανησυχούσαμε μήπως το περιεχόμενο δεν ήταν αρκετό. Δεν υπήρχαν δηλαδή αρκετά quests και ακολουθίες διαλόγων που θα κρατήσουν απασχολημένο τον παίκτη. Προφανώς κάναμε λάθος. Κατά τη διάρκεια όμως της ανάπτυξης ήταν δύσκολο να κάνουμε σωστή εκτίμηση.

Στη συνέχεια, ο Szamalek ανέφερε πως το μεγαλύτερο τεχνικό πρόβλημα που η ομάδα έπρεπε να αντιμετωπίσει, ήταν το γεγονός πως το The Witcher 3 ήταν ουσιαστικά το πρώτο open world παιχνίδι που έφτιαχναν. Πρόσθεσε επιπλέον πως η ομάδα εργαζόταν ταυτόχρονα πάνω στο παιχνίδι και στη μηχανή του, κάτι που οδήγησε σε αστάθεια καθώς έρχονταν στην επιφάνεια ολοένα νέα χαρακτηριστικά.

Κάτι που οι άνθρωποι έξω από τη βιομηχανία των video games δεν μπορούν να αντιληφθούν, είναι ότι ένα βιντεοπαιχνίδι κατασκευάζεται από τόσα πολλά κομμάτια που δεν μπορείς να δεις την συνολική εικόνα πριν το προϊόν ολοκληρωθεί. Οπότε είναι δύσκολο να λύσεις προβλήματα που δεν μπορείς να προβλέψεις. Όταν για παράδειγμα δουλεύεις σε μια παράσταση στο θέατρο, μπορεί να μην έχεις τα κοστούμια ή το σκηνικό, όμως μπορείς να δεις τον ηθοποιό και το πώς αυτός υποδύεται τις γραμμές του σεναρίου. Όπως φαντάζεστε, αυτό δεν υφίσταται στα παιχνίδια, γι’ αυτό φυσικά και είναι δύσκολο. Ακόμα κι όταν έχεις έναν ξεκάθαρο στόχο και κατεύθυνση, υπάρχει περίπτωση να καταλήξεις κάπου εντελώς διαφορετικά, γιατί ενδέχεται ένας tester να εντοπίσει κάποια έλλειψη, ένα μέρος του παιχνιδιού να κοπεί ή να εμφανιστεί ένα νέος μηχανισμός που θέλεις να προσθέσεις και να πρέπει να αλλάξεις μετά όλη το quest της βασικής ιστορίας.

Το The Witcher 3 κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC και Switch.