PlayStation 5: Ανακαλύφθηκε νέα πατέντα για cloud gaming χειριστήριο

Τι ετοιμάζει άραγε η Sony;
17 Οκτωβρίου 2019 17:42
PlayStation 5: Ανακαλύφθηκε νέα πατέντα για cloud gaming χειριστήριο

Την προηγούμενη εβδομάδα η Sony αποκάλυψε επισήμως την ημερομηνία κυκλοφορίας και την τελική ονομασία του PlayStation 5. Στο πλαίσιο αυτό ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας και οι πρώτες λεπτομέρειες για το χειριστήριο της κονσόλας, το οποίο μεταξύ άλλων θα ενσωματώνει τεχνολογία “απτικής ανάδρασης”.

Τώρα ένα ακόμα κομμάτι του παζλ φαίνεται πως αποκαλύφθηκε. Συγκεκριμένα, η γερμανική ιστοσελίδα Techtastic ανακάλυψε μια νέα πατέντα που κατοχύρωσε η Sony και η οποία αποκαλύπτει πως μάλλον το χειριστήριο του PlayStation 5 θα φέρει ένα χαρακτηριστικό ειδικά για το cloud gaming. Αναλυτικότερα, η Sony κατοχύρωσε στο World Intellectual Property Organization πατέντα για ένα “controller για ανάδραση ενός χρήστη με έναν server ενός cloud gaming συστήματος”.

Το σκίτσο που ακολουθεί παρακάτω συνόδευε την καταχώρηση της πατέντας.

Για την ιστορία, στην αρχική παρουσίαση του Google Stadia, η εταιρία είχε κάνει γνωστό πως το ειδικό χειριστήριο που έχει ετοιμάσει για την streaming υπηρεσία θα είναι εξοπλισμένο με μια αντίστοιχη τεχνολογία. Αντί να συνδέεται δηλαδή πρώτα με κάποια τοπική συσκευή, το controller συνδέεται απευθείας με το Wi-Fi και επικοινωνεί με τον server χωρίς να μεσολαβεί άλλη συσκευή, για να μειωθεί όσο είναι εφικτό το input lag.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως όντας απλά μια πατέντα, δεν είναι βέβαιο πως η τεχνολογία αυτή θα βρει το δρόμο της στο τελικό χειριστήριο που θα συνοδεύσει το PS5. Επομένως, λάβετε υπόψη τις παραπάνω πληροφορίες με επιφύλαξη. Σίγουρα όμως, αυτό μας δείχνει πως η Sony αφιερώνει πόρους και στο game streaming, παρόλο που αναπτύσσει κανονική κονσόλα επόμενης γενιάς.