Η Blizzard τιμωρεί και την Αμερικανική ομάδα που στάθηκε υπέρ του Χονγκ Κονγκ

Έστω και καθυστερημένα
17 Οκτωβρίου 2019 13:29
Η Blizzard τιμωρεί και την Αμερικανική ομάδα που στάθηκε υπέρ του Χονγκ Κονγκ

Μετά τον σάλο που ξέσπασε πριν μερικές εβδομάδες και την αυστηρή τιμωρία που επέβαλλε η Blizzard αποκλείοντας τον πρωταθλητή του Hearthstone Ng Wai (blitzchung) για έξι μήνες, όταν σε μια συνέντευξή του διαδήλωσε κατά της Κίνας λέγοντας τη φράση «Ελευθερία στο Χονγκ Κονγκ», ένας νέος πονοκέφαλος ξέσπασε για την εταιρία.

Ο νεαρός σε αστραπιαίο χρόνο έγινε μέσω των κοινωνικών δικτιών σύμβολο υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, ενώ η απόφαση της Blizzard κατακεραυνώθηκε ακόμα και από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς πολιτικούς, οι οποίοι μίλησαν για την επιρροή που ασκεί η Κίνα στην παγκόσμια αγορά, μοχλεύοντας και συντρίβοντας την ελευθερία λόγου.

Την επόμενη μέρα μετά το συμβάν, μια κολεγιακή Αμερικανική ομάδα του Hearthstone τάχθηκε υπέρ του blitzchung, σηκώνοντας στο live stream ενός τουρνουά ένα πανό με το μήνυμα « Ελευθερία στο Χόνγκ Κόνγκ, μποϊκοτάζ στη Blizz».

Η εταιρία φαίνεται πως άφησε ατιμώρητους τους Αμερικανούς παίκτες, παρά τους ισχυρισμούς της πως δεν θα γίνουν από κανέναν ανεχτά πολιτικά μηνύματα, κάτι που οδήγησε σε νέες διαμαρτυρίες που λένε ότι η εταιρία κάνει διάκριση στους παίκτες ανάλογα το έθνος στο οποίο ανήκουν. Πάνω σε αυτό ένας από τους παίκτες της Αμερικανικής ομάδας έγραψε στο Reddit:

Το γεγονός πως μείναμε ατιμώρητοι ενώ ξεκάθαρα είχαμε πολιτικό μήνημα στο live stream, δείχνει ότι ο Blitzchung τιμωρήθηκε γιατί πολύ απλά παρακολουθούσε η Κίνα.

Μετά από μια εβδομάδα σιωπής αλλά και αρκετής έντασης μεταξύ της Blizzard και των fans, η εταιρία παραδέχτηκε πως η απόφασή της να τιμωρήσει τον Blitzchung τόσο σκληρά, ήταν κάπως βιαστική. Έτσι, δήλωσε πως θα μειώσει την «ποινή» του σε έξι μήνες αποκλεισμού αντί για ένα χρόνο. Επίσης, ως ένδειξη πως δεν κάνει διάκριση μεταξύ των παικτών, τιμώρησε με την ίδια «ποινή» και την Αμερικανική ομάδα που θα μείνει εκτός για έξι μήνες. Το γεγονός ανέφερε ένα μέλος της ομάδας στο Twitter, ο οποίος φάνηκε περιχαρής με την απόφαση της Blizzard

Το αν θα κατευνάσουν ωστόσο γενικά τα πνεύματα μένει να το δούμε, όπως επίσης και τις δηλώσεις που ενδέχεται να κάνει η εταιρία στην επερχόμενη BlizzCon σε μερικές εβδομάδες.