Η Riot προειδοποιεί τους pro παίκτες του LoL όσο το #BoycottBlizzard συνεχίζεται

Θέλει το επερχόμενο τουρνουά της να μείνει επικεντρωμένο στο παιχνίδι
13 Οκτωβρίου 2019 15:53
Η Riot προειδοποιεί τους pro παίκτες του LoL όσο το #BoycottBlizzard συνεχίζεται

Η gaming κοινότητα και ειδικά ο χώρος των esports είχε πολλά να πει τις τελευταίες ημέρες, όσον αφορά το περιστατικό που ξεκίνησε το #BoycottBlizzard. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, ένας επαγγελματίας παίκτης του Hearthstone τιμωρήθηκε, γιατί υποστήριξε σε επίσημη ζωντανή μετάδοση της Blizzard τις διαδηλώσεις που γίνονται στο Χονγκ Κονγκ.

Στον απόηχο των γεγονότων, διάφορες εταιρίες προειδοποίησαν το προσωπικό τους και τους παίκτες των παιχνιδιών τους να μην εκφράσουν δημοσίως πολιτικές απόψεις. Συγκεκριμένα, η Riot Games, ομάδα ανάπτυξης του League of Legends που ανήκει στην κινέζικη Tencent, εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία ζητά από τους casters των τουρνουά της και τους επαγγελματίες παίκτες του League of Legends να αποφύγουν τις συζητήσεις για ευαίσθητα πολιτικά, θρησκευτικά και άλλα αντίστοιχα θέματα.

Ο Global Head των League of Legends Esports, John Needham, δήλωσε:

Πιστεύουμε πως έχουμε μια ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να βεβαιωθούμε πως οι δηλώσεις ή οι πράξεις στις επίσημες πλατφόρμες μας δεν έχουν σκοπό ή εντείνουν πιθανώς ευαίσθητες καταστάσεις.

Η δήλωση αυτή έγινε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των αγόνων του 2019 League of Legends World Championships στο Βερολίνο για τη φάση των groups. Εκεί θα διαγωνιστούν ομάδες από όλο τον κόσμο, όπως η Hong Kong Attitude από το Χόνγκ Κόνγκ και οι Invictus Gaming, FunPlus Phoenix και Royal Never Give Up από την Κίνα.

Παράλληλα, ο Ralf Reichert, CEO του ESL, της μεγαλύτερης esports εταιρίας παγκοσμίως, προειδοποίησε τους υπαλλήλους του σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα. Το μήνυμα του Reichert τόνιζε:

Ως παγκόσμια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, φυσικά αποφεύγουμε τις πολιτικές συζητήσεις και θέτουμε το καλύτερο παράδειγμα ζώντας με τις αξίες μας. Ως εκ τούτου, προτείνουμε να μην συμμετάσχετε ενεργά σε σχετικές συζητήσεις, ειδικά στα social media.

Όπως φαίνεται η ένταση που έχει προκαλέσει το περιστατικό από το τουρνουά της Blizzard έχει φοβίσει πολλές εταιρίες, ειδικά αυτές που δραστηριοποιούνται στην Κίνα που είναι αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερα σημαντική για τα οικονομικά τους. Δεν είναι απίθανο να υπάρξει ξανά κάποιο τέτοιο συμβάν στο μέλλον ωστόσο και το ερώτημα είναι πως θα το χειριστεί η εκάστοτε εταιρία.