Βούλιαξαν τα έσοδα του Fortnite – Πιο σταθερό το PUBG

Ενώ το Apex Legends έχει την πιο πιστή βάση παικτών
11 Οκτωβρίου 2019 11:52
Βούλιαξαν τα έσοδα του Fortnite – Πιο σταθερό το PUBG

Μπορεί το Fortnite Battle Royale να συνεχίζει να απολαμβάνει απίστευτη δημοτικότητα, παρ’ όλ’ αυτά τα ταμεία της Epic Games μοιάζουν αρκετά λιγότερο φορτωμένα σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα αναφορά της εταιρίας ανάλυσης Edison Tech, τα έσοδα του Fortnite έχουν μειωθεί κατά 52% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Χάρη στα πολλαπλά του updates και τα διάφορα events του, όπως έγινε πρόσφατα με τα Batman, Borderlands και Stranger Things, το Fortnite είδε τρομερή άνοδο των in-game αγορών από το Νοέμβριο του 2017 μέχρι τον Μάιο του 208, με την κορύφωση να γίνεται τον Δεκέμβριο του 2018. Ωστόσο, από τότε η πορεία είναι καθοδική, με την μείωση της τάξεως του 52% στα χρήματα που ξοδεύουν οι παίκτες εντός του παιχνιδιού να είναι αξιοσημείωτη, καθώς μιλάμε για free-to-play τίτλο.

Η Edison Tech σύγκρινε το Fortnite και με άλλους battle royale τίτλους, τα πασίγνωστα στην κατηγορία PlayerUnknown’s Battlegrounds, Apex Legends και Call of Duty: Black Ops 4. Σύμφωνα με το δεδομένα της, το PUBG ωχριά μπροστά στην δημοτικότητα του Fortnite, αλλά απολαμβάνει πολύ πιο σταθερά στατιστικά πωλήσεων. Από το δεύτερο τρίμηνο του 2018 στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, οι δαπάνες εντός του παιχνιδιού στο PUBG έχουν μειωθεί μόνο κατά 2%.

Παραδόξως, το Apex Legends έχει με διαφορά την πιο πιστή βάση παικτών. Το 62% των παικτών Apex Legends έκανε επαναλαμβανόμενες αγορές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2019 για παράδειγμα. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί πως τα έσοδα του PUBG και του Call of Duty: Black Ops 4 προέρχονται κυρίως από πωλήσεις των παιχνιδιών αυτών καθ’ αυτών, καθώς δεν ακολουθούν το free-to-play μοντέλο.