PlayStation 5: Νέα πατέντα της Sony αποκαλύπτει το επόμενης γενιάς PlayStation VR

Θα είναι τελικά ασύρματο;
11 Οκτωβρίου 2019 08:00
PlayStation 5: Νέα πατέντα της Sony αποκαλύπτει το επόμενης γενιάς PlayStation VR

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα, η Sony ταρακούνησε την gaming βιομηχανία με την αποκάλυψη μερικών νέων πληροφορίων για το PlayStation 5. Τώρα, αν και όχι από κάποια επίσημη ανακοίνωση, ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας και μερικά νέα στοιχεία για την επόμενη γενιά του PlayStation VR.

Συγκεκριμένα, το LetsGoDigital (η ίδια ιστοσελίδα που έφερε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του devkit του PS5) ανακάλυψε μια νέα πατέντα που κατοχύρωσε η Sony τον Φεβρουάριο και που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα.

Όπως μπορείτε να δείτε και από την παραπάνω εικόνα, το νέο PS VR φαίνεται να περιλαμβάνει δύο κάμερες στο μπροστά μέρος του και μια πίσω. Παράλληλα, μια κάμερα περιλαμβάνεται και στο ασύρματο χειριστήριο που θυμίζει PlayStation Move. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν το headset θα κάνει χρήση κάποιας inside-out tracking τεχνολογίας για την ανίχνευση των κινήσεων, ωστόσο φαίνεται να υπάρχουν ξανά LED λυχνίες όποτε μάλλον θα χρειάζεται και κάποιος εξωτερικός αισθητήρας για τα motion controls, όπως για παράδειγμα γίνεται τώρα με την PlayStation Camera.

Η πιο συναρπαστική λεπτομέρεια που είναι κρυμμένη στις πληροφορίες της πατέντας είναι η αναφορά σε ασύρματη μετάδοση χρησιμοποιώντας Bluetooth. Είναι πολύ πιθανό πως το επόμενης γενιάς PlayStation VR θα έχει ενσωματωμένη τροφοδοσία και δεν θα χρειάζεται κανένα καλώδιο.

Τέλος, από την πατέντα μαθαίνουμε πως οι μπροστινές κάμερες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βλέπει ο χρήστης τον χώρο του χωρίς να βγάζει συνεχώς την συσκευή. Ενδεχομένως να υπάρξουν και κάποιες Augmented Reality εφαρμογές.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι παραπάνω πατέντες μπορεί να αφορούν απλά δοκιμές και να μην εφαρμοστούν ποτέ στο τελικό προϊόν. Σίγουρα όμως φαίνεται πως η Sony ετοιμάζει ένα πολύ πιο προηγμένο VR Headset για να συνοδεύσει την επόμενη κονσόλα της, παρόλο που έχει εγγυηθεί πως τα υπάρχοντα PS VR θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από το PS5.