The Last of Us Part II: Ο Neil Druckmann μιλά για την έμπνευση πίσω από το sequel

«Έτσι ξεκίνησε»
10 Οκτωβρίου 2019 11:48
The Last of Us Part II: Ο Neil Druckmann μιλά για την έμπνευση πίσω από το sequel

Σε μια νέα συνέντευξη στο PlayStation Blog προέβη ο creative director του πολυαναμενόμενου The Last of Us Part II, Neil Druckmann, ο οποίος αποκαλύπτει μεταξύ άλλων μια ενδιαφέρουσα ιστορία για την έμπνευση πίσω από το sequel.

Θυμάμαι είχα βγει για φαγητό σε ένα εστιατόριο με την Ashley Johnson (την ηθοποιό που υποδύεται την Ellie) όταν της αποκάλυψα την ιδέα για το DLC «Left Behind», λέγοντάς της πως έχω επιπλέον μια ιδέα που σκέφτομαι εδώ και καιρό για τη συνέχεια. Και κάπου εκεί την βλέπω να έχει βάλει τα κλάματα. Μάλιστα κοιτούσα γύρω μου μήπως νόμιζε ο κόσμος ότι της προκάλεσα κάτι κακό. Αυτή όμως θυμάμαι ήταν η πρώτη φορά που είχα μια δυνατή ιδέα.

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Μετά μοιράστηκα την ιδέα με περισσότερους ανθρώπους κι από απλή ιδέα έγινε όραμα. Τα βιντεοπαιχνίδια είναι ένα συνεργατικό μέσο, όπου όλοι συγκεντρωνόμαστε σε μια πρωταρχική ιδέα, πηγαίνοντάς τη μπροστά.  

Στην ίδια συνέντευξη ο Druckmann αναφέρει ότι το πλάνο την αρχής, της μέσης και του φινάλε του δεύτερου μέρους το δούλευε στο μυαλό του από το 2013. Αναφέρει επιπλέον το πόσο πολύ η Naughty Dog θέλει να φερθεί με ρεαλισμό στις βίαιες σκηνές. Επίσης, όπως λέει, όλοι οι εχθροί έχουν ονόματα, ούτως ώστε όταν πέσει κάποιος οι φίλοι του θα ουρλιάζουν το όνομά του και θα γίνουν πιο επιθετικοί στη μάχη.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ολόκληρες σκηνές που θα μπορούν να σας εντοπίσουν, θα εμπλακείτε σε λίγη μάχη και θα έχετε τη δυνατότητα να διαφύγετε χωρίς να χρειάζεται «εκκαθάριση» ολόκληρης της περιοχής. Ομοίως θέλουμε σκηνές όπου θα μπορείτε να γίνετε εξ' ολοκλήρου «φαντάσματα». Σαφώς έχει υψηλά επίπεδα πρόκλησης κάτι τέτοιο και είναι δύσκολο. Ωστόσο είναι εφικτό να προσπεράσετε απαρατήρητοι ολόκληρες περιοχές αν το επιθυμείτε. Βέβαια, σε κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις θέλουμε ο παίκτης να εμπλακεί σε μάχη. Θέλουμε να προβεί σε πράξεις που θα τον κάνουν να νιώσει άβολα. Αυτό όμως είναι μέρος της αφήγησης, είναι μέρος του ταξιδιού της Ellie.

Το The Last of Us Part II κυκλοφορεί στις 21 Φεβρουαρίου του 2020 αποκλειστικά στο PS4.