Ασύλληπτη επιτυχία το Call of Duty: Mobile – 100 εκατομμύρια downloads σε μια εβδομάδα

Σαρώνει ο mobile τίτλος
09 Οκτωβρίου 2019 12:52
Ασύλληπτη επιτυχία το Call of Duty: Mobile – 100 εκατομμύρια downloads σε μια εβδομάδα

Όπως μεταφέρει η γνωστή εταιρία στατιστικών Sensor Tower, το Call of Duty: Mobile διαγράφει μια απίστευτα επιτυχημένη πορεία, αφού ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια downloads μέσα στην πρώτη του εβδομάδα. Συγκριτικά, τα PlayerUnknown’s Battlegrounds και Fortnite Battle Royale είχαν μόλις 28 εκατομμύρια και 22.5 εκατομμύρια παίκτες αντίστοιχα στην πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας τους.

Ο Randy Nelson, υπεύθυνος για την ανάλυση των mobile εφαρμογών στην Sensor Tower, δήλωσε:

Αυτό είναι με διαφορά το μεγαλύτερο ντεμπούτο για mobile παιχνίδι, όσον αφορά τον αριθμό των παικτών στην πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας.

Μέχρι στιγμής η Αμερική είναι χώρα με τους περισσότερους παίκτες, αφού από εκεί προέρχεται το 17% των downloads. Ακολουθεί δεύτερη η Ινδία, μια χώρα που το PUBG απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα. Αξίζει να σημειωθεί, όπως επισημαίνει και η Sensor Tower, πως έχουμε να κάνουμε με μοναδικά downloads, χώρις μάλιστα το παιχνίδι να έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην γιγαντιαία αγορά της Κινάς.

Το Call of Duty: Mobile κυκλοφόρησε την 1η Οκτωβρίου από την Activision Blizzard, με την Tencent να έχει αναλάβει την ανάπτυξη. Παράλληλα, στις 25 Οκτωβρίου αναμένεται για τα PS4, Xbox One και PC το Call of Duty: Modern Warfare.