Ο άνθρωπος της Nintendo που βάφτισε τον Kirby έφυγε από τη ζωή

Σε ηλικία 79 ετών
05 Οκτωβρίου 2019 19:49
Ο άνθρωπος της Nintendo που βάφτισε τον Kirby έφυγε από τη ζωή

Ο John Kirby έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Πρόκειται για έναν πρώην δικηγόρο της Nintendo, ο οποίος έχει γραφτεί στην gaming ιστορία, αφού χάρισε το όνομά του στον πασίγνωστο χαρακτήρα Kirby.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Kirby πέθανε στις 2 Οκτωβρίου κοντά στους φίλους του και την οικογένειά του, λόγω επιπλοκών του καρκίνου του αίματος.

Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας θητείας του στην Nintendo, ο Kirby υπερασπίστηκε επιτυχώς την εταιρεία στην τεράστια δίκη απέναντι στην Universal City Studios σχετικά με το εμπορικό σήμα και τα πνευματικά δικαιώματα του χαρακτήρα Donkey Kong. Η υπόθεση είχε να κάνει σχετικά με το αν μέσω του χαρακτήρα Donkey Kong θιγόντουσαν τα πνευματικά δικαιώματα της Universal για τον χαρακτήρα King Kong. Το 1984 η Nintendo κέρδισε τη δική, εξασφαλίζοντας το μέλλον του Donkey Kong για τις επόμενες γενιές κονσολών και παιχνιδιών. Ο θρυλικός Shigeru Miyamoto ονόμασε τον χαρακτήρα Kirby προς τιμήν του.

Νωρίτερα στην καριέρα του, ο Kirby εργάστηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ως ειδικός βοηθός του επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικών Δικαιωμάτων, στην κορύφωση του κινήματος υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων στη δεκαετία του 1960. Το εργό του και εκεί ήταν αξιοσημείωτο.

Tags: