Ποια είναι η αλήθεια για τον Master Chief;

To viral promotion του Halo 5: Guardians ξεκίνησε
23 Μαρτίου 2015 09:05
Ποια είναι η αλήθεια για τον Master Chief;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η σειρά Halo επιστρατεύει μια viral προωθητική καμπάνια, υπό την μορφή ενός ARG, και η περίπτωση του Halo 5: Guardians δεν διαφέρει. Η αντίστροφη μέτρηση στο site huntthetruth.com έληξε και αποκάλυψε το περιεχόμενο του: μια σελίδα που σκιαγραφεί τον Master Chief και την επιμελείται ο Benjamin Giraud, ένας υποτιθέμενος πολεμικός ανταποκριτής που έζησε να δει από κοντά τον Spartan 117.

Όμως το audiolog που υπάρχει μέσα αποκαλύπτει ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τον ήρωα της ανθρωπότητας, τον Master Chief. Κάτι για το οποίο ο ίδιος δεν είναι σίγουρος και για αυτό ζητά την βοήθεια μας για να "κυνηγήσουμε την αλήθεια". Μια ιστορία που ξεκίνησε ο ίδιος να γράφει ως ένα ηρωικό προφίλ, το οποίο καταρρέει διότι έρχονται στην επιφάνεια κάποιες ανησυχητικές λεπτομέρεις και καταλήγει γίνει έρευνα για κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ο Giraud διερωτάται "Οι πηγές ισχυρίζονται ότι ξέρουν τον αληθινό Master Chief: το αγόρι, τον στρατιώτη, τον ήρωα... τον προδότη; Αλλά ποιος λέει την αλήθεια;" και είναι πεπεισμένος να μάθει την αλήθεια ακόμη και αν αυτή είναι πικρή. 

Στο αναλυτικό προφίλ του Chief θα προστίθενται κάθε βδομάδα νέα στοιχεία και audiologs που ελπίζουμε να αποκαλύψουν κάτι παραπάνω. Επίσης, το teaser video με τη σφαίρα και το κράνος του Master Chief, χάρη σε έναν νέο player, μπορεί να γίνει ανάλυση καρέ-καρέ όπου ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν νέες λέξεις κλειδιά πάνω στη σφαίρα, η οποία εκτός από το Traitor (προδότης) γράφει και τα εξής:

Son (γιός)
Abductee (θύμα απαγωγής)
Victim (θύμα)
Orphan (ορφανό)
Recruit (νεοσύλλεκτος)
Soldier (στρατιώτης)
Warrior (πολεμιστής)
Ally (σύμμαχος)
Hero (ήρωας)
Savior (σωτήρας)
Traitor (προδότης)

Πλέον αναμένουμε το επόμενο audio log στις 29 Μαρτίου σύμφωνα με το παρακάτω tweet. 

Tags: