Η Nintendo έγινε επισήμως 130 ετών

Ναι, καλά διαβάσατε!
23 Σεπτεμβρίου 2019 18:03
Η Nintendo έγινε επισήμως 130 ετών

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τη Nintendo χάρη στις κονσόλες της, όπως είναι το Switch, το 3DS, το Wii, το GameCube και το NES ή μέσα από τα πασίγνωστα παιχνίδια της όπως είναι τα Super Mario, Pokémon και The Legend of Zelda. Ωστόσο, η εταιρία έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της εδώ και πραγματικά πολύ καιρό και συγκεκριμένα, σήμερα γιορτάζει τα 130α γενέθλιά της!

Στις 23 Σεπτεμβρίου του 1889, ο Fusajiro Yamauchi ίδρυσε την Nintendo Koppai στο Κιότο της Ιαπωνίας. Όπως φανερώνει και το όνομά της, αφού το koppai στα ιαπωνικά σημαίνει “κάρτες”, η Nintendo έκανε τα πρώτα της βήματα κατασκευάζοντας παιχνίδια με κάρτες. Περίπου 95 χρόνια μετά, η ιαπωνική εταιρία έμελλε να αλλάξει για πάντα τα video games, την ώρα που η βιομηχανία περνούσε μια δύσκολη μεταβατική περίοδο. Συγκεκριμένα, το Nintendo Entertainment System (NES), η πρώτη 8-bit κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών της Nintendo, κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στις 15 Ιουλίου του 1983, φέρνοντας εύκολα και οικονομικά στα χέρια των παικτών τίτλους όπως τα Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Metroid και Final Fantasy. Η υπόλοιπη ιστορία είναι πάνω κάτω γνωστή...

Η εικόνα που ακολουθεί είναι από τα βασικά γραφεία της Nintendo στην Ιαπωνία πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περιμένουμε να μας πείτε τις αγαπημένες σας αναμνήσεις από τα παιχνίδια και τις Nintendo κονσόλες σας στα σχόλια παρακάτω.

Tags: