Τα έσοδα του PUBG Mobile… ”ζαλίζουν”

“Φλέβα χρυσού” το mobile δημιούργημα της Tencent
23 Σεπτεμβρίου 2019 13:41
Τα έσοδα του PUBG Mobile… ”ζαλίζουν”

Η έκδοση του PUBG στα PC συνεχίζει να έχει μία σταθερή πορεία, όμως δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με την οικονομική επιτυχία του PUBG Mobile. Μία κίνηση ματ που δημιούργησε μία "θετική έκρηξη" στα έσοδα της Tencent ήταν επίσης η επανακυκλοφορία του παιχνιδιού στην Κίνα με ονομασία “Game of Peace”. Η κίνηση αυτή αύξησε τα έσοδα της κατά 540%.

Μάλιστα, το PUBG Mobile είναι το πρώτο mobile battle roayle παιχνίδι που κατάφερε και ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα στα iOS και Android.

Όπως μας μεταφέρει το Sensor Tower, τον Αύγουστου του 2018 τα παγκόσμια έσοδα της εταιρίας ήταν 25 εκ. δολάρια. Στο διάστημα ενός μόλις χρόνου, αυτός ο αριθμός έφτασε τα 160 εκατομμύρια, με ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτής της αύξησης να οφείλεται στην Κίνα, μιας και από ότι φαίνεται οι κάτοικοι λατρεύουν να αναζητούν καθημερινά πολλαπλά “ψηφιακά κοτόπουλα”.

Όπως όλα δείχνουν, το PUBG Mobile αποτελεί “φλέβα χρυσού” για την Tencent, κάτι το οποίο φυσικά γνωρίζει και η ίδια, προσπαθώντας να ανανεώνει το περιεχόμενο του παιχνιδιού όσο συχνότερα γίνεται.

Tags: