Το PlayStation 4 σπάει το φράγμα των 30 εκ. πωλήσεων στις ΗΠΑ

Κατέχοντας το 30% των συνολικών πωλήσεων
16 Σεπτεμβρίου 2019 15:28
Το PlayStation 4 σπάει το φράγμα των 30 εκ. πωλήσεων στις ΗΠΑ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Sony έχει στείλει στα ράφια της παγκόσμιας αγοράς 100 εκατομμύρια επιπλέον PlayStation 4 κονσόλες. Ωστόσο, τα νούμερα αυτά δεν αντιπροσωπεύουν επακριβώς πόσες κονσόλες έχουν φτάσει στα σπίτια παικτών, καθώς αφορούν τις παραγγελίες που έχουν γίνει από τα καταστήματα.

Αν και το νούμερο των κονσόλων που έχουν αγοραστεί από τους παίκτες προφανώς είναι μικρότερο, το ενδεικτικό νούμερο της ζήτησης από την Αμερικανική αγορά, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό.

Σύμφωνα, λοιπό,ν με τον αναλυτή Daniel Ahmad, το PlayStation 4 έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια κονσόλες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την εν λόγω αγορά να αποτελεί το 30% των συνολικών πωλήσεων του.

Ο Ahmad επίσης αποκάλυψε και μερικά ακόμα νούμερα πωλήσεων από άλλες αγορές. Στην Ιαπωνία το PS4 πούλησε 8.3 εκατομμύρια, στην Γερμανία 7.2 εκ., στο Ηνωμένο Βασίλειο 6.8 εκ. και στη Γαλλία σχεδόν 6 εκατομμύρια.

Τα νούμερα συνεπώς, σύμφωνα με τον Daniel Ahmad, δείχνουν πόσο πολύ το PS4 και γενικά το "PlayStation" ως brand έχει απήχηση στην παγκόσμια αγορά.