Cyberpunk 2077: Δεν υπάρχουν τυποποιημένες αποστολές, όλες είναι χειροποίητες

Ο σχεδιαστής των quests εξηγεί τη φιλοσοφία
16 Σεπτεμβρίου 2019 14:45
Cyberpunk 2077: Δεν υπάρχουν τυποποιημένες αποστολές, όλες είναι χειροποίητες

Αρκετά τεράστια open world παιχνίδια διαθέτουν προκαθορισμένες generated αποστολές. To Skyrim και το Fallout για παράδειγμα, χρησιμοποιούν για τη διαδικασία αυτή την Radiant AI tech της Bethesda. Επίσης, το ίδιο κάνουν και άλλα με βάση το loot παιχνίδια, όπως τα Diablo και The Division. Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του quest designer, δεν συμβαίνει το ίδιο με το Cyberpunk 2077.

Ο Philipp Weber, επικεφαλής σχεδιασμού των quests απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις των fans στα forums της CD Projekt Red γράφοντας:

Κάθε αποστολή στο παιχνίδι είναι χειροποίητη. Για εμάς η ποιότητα είναι πολύ πιο σημαντική από την ποσότητα. Δεν γινόταν να εφαρμόσουμε την ποιότητα που θέλουμε χρησιμοποιώντας μηχανισμούς που παράγουν αυτόματα τυχαίες αποστολές.

Δεν μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε τον κόσμο απλά απασχολημένο. Αντιθέτως θέλουμε να τους δώσουμε λόγους να κάνουν ό,τι κάνουν που να αξίζει το χρόνο και τον κόπο τους. Μπορεί όλα να είναι γραμμένα στο χέρι, όμως σας διαβεβαιώνω πως το παιχνίδι θα είναι τεράστιο.

Ο ίδιος ανέφερε, πώς ορισμένες ενδιαφέρουσες πτυχές του παιχνιδιού, όπως ότι τα side quests θα ποικίλουν σε μέγεθος, καθώς επίσης και ότι κάποιες αποστολές θα είναι πιο πολύπλοκες ακόμα κι από αυτές του story.

Υπάρχουν για παράδειγμα κάποιες δουλειές για την V που λαμβάνει από τους fixers, όπως ο Dexter DeShawn, οι οποίες της δίνουν περισσότερο street cred, το οποίο με τη σειρά του χρησιμεύει στο reputation που θα έχει εντός και γύρω από την πόλη. Ο δουλειές αυτές θα έχουν ποικιλία και φυσικά θα επωφελούνται από τα διαφορετικά playstyles. Οι παίκτες συνεπώς θα έχουν στη διάθεσή τους αρκετές εφευρετικές λύσεις για το ίδιο πρόβλημα.

Τα street stories τα έχει επιμεληθεί και σχεδιάσει ξεχωριστά η ομάδα που ασχολείται με το open world κομμάτι. Ως quest designer, πραγματικά ανυπομονώ και ο ίδιος να τις παίξω γιατί τις περισσότερες δεν τις γνωρίζω, όπως σε άλλες περιπτώσεις, επομένως θα τις παίξω όπως και οι υπόλοιποι παίκτες, όταν κυκλοφορήσει το Cyberpunk 2077.

Το Cyberpunk 2077 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου 2020 για τα PS4, Xbox One, PC και Google Stadia.