Το Minecraft σαρώνει τη βιομηχανία με 112 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες κάθε μήνα

Είναι ο βασιλιάς εδώ και δέκα περίπου χρόνια
15 Σεπτεμβρίου 2019 12:21
Το Minecraft σαρώνει τη βιομηχανία με 112 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες κάθε μήνα

Παρόλο που άλλα τρομερά δημοφιλή παιχνίδια όπως τα Fortnite και Roblox του στέρησαν εκατομμύρια παίκτες, το Minecraft εξακολουθεί να είναι κυρίαρχο εδώ και δέκα χρόνια. Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το Business Insider, το παιχνίδι μετρά περισσότερους από 112 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες κάθε μήνα.

Πρόκειται για ένα άλμα 20 εκατομμυρίων από τον Οκτώβριο του 2018 που η Microsoft μας είχε ενημερώσει τελευταία φορά για την πορεία του τίτλου. Ο αριθμός περιλαμβάνει τους παίκτες σε όλες τις κονσόλες, τους υπολογιστές, τις mobiles συσκευές και την εκπαιδευτική έκδοση του παιχνιδιού.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το Minecraft δεν είναι δωρεάν στις διάφορες πλατφόρμες που είναι διαθέσιμο, ενώ έχει κυκλοφορήσει εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Η υπεύθυνη της Mojang, Helen Chiang, δήλωσε:

Τα τελευταία πέντε χρόνια μετά την εξαγορά από την Microsoft, το Minecraft συνεχίζει να μεγαλώνει.

Για την ιστορία, η τελευταία φορά που μάθαμε το αντίστοιχο νούμερο για το Fortnite ήταν πέρυσι τον Αύγουστο. Το παιχνίδι της Epic Games συγκέντρωνε τότε 78.3 εκατομμύρια παίκτες κάθε μήνα. Είναι άγνωστο αν σήμερα το νούμερο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς τον τελευταίο καιρό τα στατιστικά του Battle Royale τίτλου έχουν μειωθεί αισθητά.

Tags: