O Gabe Newell αναφέρθηκε στο Half-Life 3

...Δια της πλαγίας οδού
19 Μαρτίου 2015 13:00
O Gabe Newell αναφέρθηκε στο Half-Life 3

Παρά το hype που χτίστηκε στο GDC 2015, οι ελπίδες για την επιστροφή της σειράς Half-Life δεν εξατμίστηκαν, το αντίθετο μάλιστα, αφού η ανακοίνωση της Source Engine 2 και το Aperture Science VR demo, μπορεί να θεωρηθεί δειγμα ότι έστω κάτι συμβαίνει. Ο Gabe Newell σε συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast του Geoff Keighley μίλησε εφ' όλης της ύλης και αναγνώρισε την κατάσταση που επικρατεί με την περίπτωση του Half-Life 3.

Βέβαια, από τα λεγόμενα του φαίνεται ότι δεν προτίθεται να επιβεβαιώσει κιόλας την ύπαρξη του τίτλου, δίνοντας μια ασαφή δήλωση, ανάλογα με το πως θα την εκλάβουμε. Φαίνεται, επίσης, πως οι παραδοσιακές single player εμπειρίες αποτελούν οριστικά παρελθόν για τη Valve, χάρη σε κάποια μαθήματα που πήρε από την ανάπτυξη του Portal 2. Ακολουθούν τα όσα είπε ο Newell:

"Όταν σκεφτόμαστε τις επόμενες προκλήσεις, τότε τείνουμε να διαλέγουμε τα πιο χρήσιμα franchises για να προχωρήσουμε. Και αν δεν έχουμε κάποιο, τότε προφανώς θα δημιουργήσουμε ένα νέο. Αλλά ξέρετε, το καταλαβαίνω, ο ίδιος μου είμαι fan των σειρών, των συγγραφέων, των ταινιών, των παιχνιδιών και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί ο κόσμος είναι, ξέρεις, 'θυμάμαι εκείνη την απίστευτη εμπειρία και αρχίζω να ανησυχώ ότι δεν θα την ξαναζήσω.' Είμαι φαν του Terry Pratchet ο οποίος έχει Alzheimer και νιώθω 'θεε μου, μπορεί να μην διαβάσω ξανά ένα καινούργιο Discworld'."

Το "ζουμί" των δηλώσεων του έρχεται σε αυτή την ασαφής φράση του, η οποία ούτε επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Half-Life 3 ούτε την αρνείται κιόλας, αναλόγως με το πως μεταφράζεται: "Οπότε το καταλαβαίνουμε και νιώθουμε το ίδιο και στο τέλος της ημέρας, οι πελάτες θα είναι πάρα πολύ χαρούμενοι με το που έχουμε ξοδέψει τον χρόνο μας και το πως τον μετατρέψαμε σε ψυχαγωγία για αυτούς." 

"Θέλουμε όμως να χτίσουμε επάνω στα όσα μάθαμε και μάθαμε πολλά. Δεν θα πάμε εντελώς σε ρετρό καταστάσεις επειδή μάθαμε πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Ο μόνος λόγος να γυρίσουμε πίσω και να κάνουμε ένα σούπερ κλασσικό προϊόν, θα ήταν αν εσωτερικά στη Valve υπήρχε αρκετός κόσμος που ήθελε να το κάνει και μια λογική εξήγηση για το τι θα ήταν αυτό. Αλλά, ξέρετε, αν θέλεις να κάνεις ένα ακόμη Half-Life και θες να αγνοήσεις τα όσα μάθαμε από την κυκλοφορία του Portal 2, με τα όσα updates υπήρξαν στο κομμάτι του multiplayer, τότε μοιάζει με κακή επιλογή. Οπότε θα προχωράμε μπροστά αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο κόσμος ανησυχεί για το τι θα σημαίνει."

Το νόημα που πιθανώς θέλει να περάσει ο GabeN από τα παραπάνω είναι ότι η Valve έμαθε πολλά στο κομμάτι του multiplayer gaming, το οποίο θα επηρρεάσει δραστικά το Half-Life 3 εάν και εφόσον υπάρξει ποτέ. Ίσως η αναφορά στο Portal 2 να είναι υπαινιγμός για την ύπαρξη co-op στον τίτλο. 

Tags: