Το Doom έχει πλέον την δική του επίσημη «Bone Vodka»

Κατασκευασμένη από οστά βοοειδών
08 Σεπτεμβρίου 2019 12:51
Το Doom έχει πλέον την δική του επίσημη «Bone Vodka»

Κατά καιρούς έχουμε δει αρκετές ιδιαίτερες προωθητικές κινήσεις στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, όπως όταν η EA έστειλε στην στρατόσφαιρα της Γης αντίγραφα του Mass Effect 3, σε διάφορες πόλεις του κόσμου, αφήνοντας να πέσουν με μπαλόνια στο έδαφος και να τα βρουν οι fans, ονομάζοντάς τα «Space Edition». Ωστόσο, υπήρχαν και κάποιες όχι και τόσο ευφάνταστες, όπως όταν πάλι η EA συνεργάστηκε με αληθινή κατασκευάστρια εταιρία όπλων για να προμοτάρει το reboot του Medal of Honor. Η Bethesda από την άλλη επέλεξε μια πιο «προσγειωμένη», αλλά και παράξενη ταυτόχρονα προώθηση για το επερχόμενο Doom Eternal. Όπως επιβεβαίωσε η ίδια στον Twitter της λογαριασμό της, το Doom έχει πλέον το δικό του ποτό που φέρει την ονομασία «Bone Vodka».

Σύμφωνα με το The Spirits Business, η εταιρία The Rebel Distillers που ανέλαβε την κατασκευή της, πήρε μυελό από ψημένα και καπνιστά οστά βοοειδών, τα εμπότισε με μια ουδέτερη αλκοόλη σιτηρών και στη συνέχεια έκανε αεροστεγώς απόσταξη σε χαμηλή θερμοκρασία. Η γεύση που αφήνει όταν πίνει κάποιος την Bone Vodka είναι στην αρχή ξηρή και γήινη, έχει αίσθηση αλμυρού βουτύρου, ενώ στο τελείωμα αφήνει στη γλώσσα μια καπνιστή και πιπεράτη αίσθηση. Η The Rebel Distillers περιγράφει το ποτό ως τη πρώτη βότκα του κόσμου που χρησιμοποιεί ως βάση οστά, από τα παγκοσμίως φήμης σφαγεία «The Ginger Pig». Ο συνιδρυτής της εταιρίας Matt McGivern δήλωσε:

Μπήκαμε στον χώρο ενός εκ των πιο αγαπημένων χόμπι στον κόσμο, όπως τα video games, για να προσφέρουμε μια νέα μοναδική προοπτική στην παραγωγή αλκοόλ. Ο κόσμος του Doom Eternal είναι ένα φλεγόμενο μέρος γεμάτο δαίμονες. Ένας barbecue λάκκος γεμάτος δράση. Η καπνιστή Bone Vodka είναι με βεβαιότητα μέσα στο πνεύμα του παιχνιδιού.    

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η Bethesda χρησιμοποίησε ένα αλκοολούχο προϊόν για να προωθήσει ένα παιχνίδι. Πέρσι, το Fallout 76 είχε το δικό του προωθητικό αλκοολούχο ποτό με το όνομα Nuka Dark Rum. Όπως φαίνεται βέβαια το ποτό είχε την ίδια ποιότητα με το παιχνίδι, αφού αρκετοί γευσιγνώστες το χαρακτήρισαν με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια.

Αν σας ιντριγκάρει να παραγγείλετε και να δοκιμάσετε την Bone Vodka, για το μπουκάλι των 700ml θα πρέπει να πληρώσετε $55. Προς το παρόν οι προ-παραγγελίες αφορούν μόνο την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και κάποιες επιλεγμένες Ευρωπαϊκές χώρες. Η αποστολή και διάθεση των ποτών θα γίνει τέλη Σεπτεμβρίου ώστε να προλάβουν την κυκλοφορία του Doom Eternal στις 22 Νοεμβρίου.